2.866 zonnepanelen op dak van Agfa-Gevaert site in Mortsel

Insaver, dat deel uitmaakt van de Groep Luminus, installeerde 2.866 zonnepanelen op het dak van de Agfa-Gevaert site in Mortsel. De gloednieuwe installatie is goed voor 905 MWh groene energie per jaar, waarmee elk jaar 158 ton CO2 wordt vermeden.

100% groene en lokale energie

De 2.866 zonnepanelen hebben een vermogen van 1.075 KWp en produceren samen elk jaar 905 MWh groene energie. Dit komt overeen met het verbruik van 258 gezinnen. Insaver, dat deel uitmaakt van de Groep Luminus, stond in voor het ontwerp, de plaatsing en de inwerkstelling van de zonne-installatie. Agfa-Gevaert zal 80% van de groene stroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt zelf verbruiken.

Jan Pollaris, CEO van Insaver: “Agfa-Gevaert heeft net als Insaver oog voor de toekomst en ziet duurzaamheid als de weg vooruit. Daar helpen wij graag aan mee. Dankzij deze installatie wordt ieder jaar 158 ton CO2 vermeden. We zijn dan ook blij dat Insaver Agfa-Gevaert mocht helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen.”

Duurzaamheidsambities van Agfa-Gevaert

Dit initiatief is slechts één van de concrete stappen die Agfa onderneemt om zijn dagelijkse activiteiten af te stemmen op de duurzaamheidsstrategie van de onderneming (*). Naast de voortdurende ondersteuning van zijn klanten om hun eigen voetafdruk te verkleinen via zijn producten en diensten, heeft de onderneming een reeks projecten opgezet om zijn eigen milieuprestaties te verbeteren.

"Wij staan volledig achter de noodzaak van dringende klimaatmaatregelen en de doelstellingen van het Akkoord van Parijs. Om bij te dragen tot deze wereldwijde oproep tot actie, zet Agfa zich sterk in om zijn milieuprestaties voortdurend te verbeteren," zegt Pascal Juéry, CEO van de Agfa-Gevaert Groep.

Bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst

In het kader van de strijd tegen de klimaatverandering moeten alle initiatieven die gericht zijn op de productie en het verbruik van lokale en groene energie, aangemoedigd worden.  

De rampzalige overstromingen in ons land toonden het al aan. Klimaatverandering is niet iets van de verre toekomst of van verre landen. Het gebeurt hier en nu. Het nieuwe VN-klimaatrapport bevestigt de urgentie van de strijd tegen de klimaatverandering”, zegt Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus. “Bij Luminus hebben we er onze bestaansreden van gemaakt: samen bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst waar bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten. We zijn trots dat we Agfa-Gevaert mogen helpen bij hun energietransitie en het verkleinen van hun CO2-voetafdruk”, voegt hij toe.

Over Agfa-Gevaert

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2020 boekte de Groep een omzet van 1.709 miljoen euro.
Meer informatie vindt u op www.agfa.com.

(*) Agfa's acties om zijn milieuvoetafdruk te verbeteren, worden uitvoerig gedocumenteerd in het hoofdstuk Duurzaamheid van het jaarverslag van de onderneming. 

Over Insaver 

Insaver is in 2012 ontstaan uit een oprechte interesse in de verbetering van de energiebesparing van gebouwen en werkt dagelijks aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van gezinnen en bedrijven in Vlaanderen & Brussel. Het bedrijf is gespecialiseerd in zonnepanelen, dakisolatie en –renovatie en batterijsystemen. In 2017 trad Insaver toe tot de Groep Luminus. Insaver realiseerde in 2020 meer dan 1450 installaties voor een totaal van 13500 KWp zonnepanelen. Insaver telt meer dan 30 werknemers en is gevestigd op het bedrijventerrein Europark in Houthalen-Helchteren.  

Nico De Bie

Head of External Communications, Luminus

Johan Jacobs

Corporate Press Relations Manager, Agfa

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be