Aankondiging van ontslagen: EDF Luminus verontschuldigt zich voor de manier waarop

Op 29 juni is EDF Luminus overgegaan tot het economisch ontslag van 14 van zijn werknemers. Het bedrijf betreurt de manier waarop sommigen onder hen die afwezig waren het nieuws vernomen hebben, niettegenstaande het feit dat de grootste bezorgdheid van het bedrijf was om hen zo snel mogelijk persoonlijk te informeren. EDF Luminus biedt hen zijn oprechte excuses aan.

De directie is er zich van bewust dat een ontslag een erg pijnlijke ervaring is en had dan ook als voornaamste objectief om de betrokken werknemers de beslissing persoonlijk mee te delen. 5 van de betrokken collega’s waren echter niet aanwezig op kantoor noch telefonisch bereikbaar en kregen een voicemailbericht om te vermijden dat ze het nieuws via derden vernamen. Jammer genoeg is deze keuze, die uitging van de grootste bezorgdheid om de werknemers zo snel mogelijk te informeren zodat ze het nieuws niet van iemand anders vernamen, ten koste gegaan van wat de voorkeur had moeten wegdragen: een persoonlijk onderhoud.

De directie van het bedrijf biedt zijn oprechte excuses aan aan de personen die rechtstreeks of onrechtstreeks gekwetst werden door deze ongelukkige situatie en bevestigt dat het alles zal blijven doen om de in totaal 14 betrokken werknemers te begeleiden in hun zoektocht naar een nieuwe job. EDF Luminus zal de wetgeving in verband met de opzegvergoeding toepassen en zal de nodige outplacement diensten aanbieden.

Intussen heeft het management van EDF Luminus de 14 betrokken werknemers ontmoet of een ontmoeting gepland om de situatie te analyseren, hun spijt uit te drukken over de manier waarop het nieuws aan sommigen onder hen werd meegedeeld en een persoonlijke begeleiding op te zetten.

Het bedrijf wenst te verduidelijken dat de geruchten dat werknemers “hun persoonlijke spullen zouden teruggevonden hebben in een doos aan het onthaal” niet correct zijn.

De energiesector in zijn geheel staat onder druk, want de prijzen per MWh zijn laag, de concurrentie is hevig, klanten veranderen vaak van leverancier en de marges worden steeds kleiner. EDF Luminus ontsnapt niet aan deze economische realiteit. Deze moeilijke context heeft het bedrijf verplicht om de arbeidsovereenomst te beëindigen met 14 van zijn werknemers.

 

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Anne Grandjean

Communication Director, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be