Aanpassing distributiekosten: EDF Luminus klant krijgt persoonlijke berekening

Brussel 19 december 2014 – Vandaag maakte de Vlaamse Energieregulator VREG de nieuwe distributienettarieven bekend die vanaf 1 januari 2015 van toepassing zijn. Om onaangename verrassingen voor de klanten te vermijden en om hen te helpen hun energiebudget te beheren, zal EDF Luminus iedere klant, waarvoor er een impact is, een persoonlijke berekening bezorgen, rekening houdend met de nieuwe distributienettarieven. Zo kan de EDF Luminus klant desgewenst zijn maandelijkse voorschotten aanpassen en zijn energiebudget onder controle houden. EDF Luminus verhoogt zijn eigen tarieven niet.

EDF Luminus verhoogt zijn tarieven niet

De Vlaamse Energieregulator VREG heeft vanmorgen de distributienettarieven bekend gemaakt die vanaf 1 januari 2015 van toepassing zullen zijn. EDF Luminus benadrukt dat de energieleveranciers geen enkele impact hebben op de hoogte van deze nettarieven enerzijds en dat deze wijziging geen enkele impact heeft op de energieprijs anderzijds. Ter herinnering, de energiefactuur bestaat uit drie delen: de energieprijs, de distributie- en transportkosten, ofwel de netvergoedingen en de taksen & heffingen. De energieprijs is het bedrag dat de klant betaalt voor zijn energieverbruik. Dit omvat de abonnementskosten en de kostprijs van elektriciteit en aardgas per kWh. De energieprijs is de enige component van de energiefactuur waar de energieleverancier invloed op kan uitoefenen en die wijzigt niet.

EDF Luminus helpt zijn klanten

Vanaf 1 februari 2015 zullen alle klanten – waarvan het voorschot met minstens 5 euro stijgt - van EDF Luminus een gepersonaliseerde berekening ontvangen die uitlegt wat de impact zal zijn van de wijzigingen van de distributienettarieven voor zijn concreet geval. De klant kan daarop zelf beslissen of hij zijn voorschotten wenst aan te passen. Die wijziging kan hij op verschillende manieren aanvragen: via sms, antwoordkaart, persoonlijke weblink of telefoon. Al het mogelijke wordt gedaan om het voor de klant zo transparant en eenvoudig mogelijk te maken.

Klantentevredenheid, de topprioriteit van EDF Luminus

EDF Luminus behaalt het maximum van 5 sterren in de kwaliteitsvergelijking tussen energieleveranciers van de VREG met slechts 1,16 klachten op 5000 klanten. Voor EDF Luminus is inzetten op klantentevredenheid geen holle belofte. Maximale klantentevredenheid en klantgerichtheid maken deel uit van het DNA van het bedrijf. Ook de gepersonaliseerde berekening die de klanten zullen ontvangen naar aanleiding van de wijziging van de distributienettarieven past in deze strategie.

Nico De Bie

Head of External Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be