Armstrong International in Herstal gaat samen met Luminus resoluut voor zonne-energie

Luminus installeerde onlangs 909 fotovoltaïsche panelen op de site van Armstrong International in het industriepark Hauts-Sarts te Herstal. Een eco-logische investering.

Energie en milieu: twee prioriteiten voor Armstrong

Armstrong International, opgericht in 1900, is een familiebedrijf dat vandaag door de vijfde generatie geleid wordt. De onderneming telt wereldwijd meer dan 3000 werknemers en vertegenwoordigers. Armstrong International is een betrouwbare leverancier van efficiënte oplossingen voor stoom, lucht en warm water (stoomafscheiders, condensaatrecuperatieapparatuur, druk- en temperatuurregelaars enz.) die zijn klanten in meer dan 100 landen toelaten veel tijd, geld en energie te besparen.

Milieu en energiebeheer zijn twee belangrijke pijlers van het MVO-beleid van Armstrong International. Het bedrijf engageert zich om minder energie te verbruiken, minder afval te produceren, minder uitstoot te genereren en bij te dragen aan een gezonder milieu. Vóór dit project bedroeg het elektriciteitsverbruik van de site van Herstal 600.000 kWh/jaar; de keuze voor de installatie van zonnepanelen lag dan ook voor de hand.

Groene energie om 40% van het verbruik van de site te dekken

Voor de installatie van de zonnepanelen koos Armstrong International voor Luminus en bij uitbreiding voor zijn filiaal Dauvister. Op de daken van de site van Herstal werden 909 panelen met een vermogen van 250 kWc en een totale oppervlakte van 2500 m² geïnstalleerd. De productie van de installatie, gefinancierd met eigen middelen van Armstrong, wordt geschat op 235.000 kWh/jaar, wat toelaat om bijna 40% van het verbruik van de site te dekken. Stéphane Dauvister, CEO van Dauvister, vertelt ons wat de grote voordelen van deze installatie zijn: “Armstrong zal 75 tot 80% van de geproduceerde groene stroom zelf verbruiken en zal de rest (geproduceerd tijdens het weekend en vakantieperioden) in het elektriciteitsnet injecteren. Dankzij deze installatie zal de energiefactuur van Armstrong met 30% dalen en zal 51 ton CO2 minder worden uitgestoten.”

“We hebben voor Luminus gekozen omdat we het belangrijk vonden om met een bedrijf uit de regio te werken. De samenwerking met een lokale partner was uiteraard een doorslaggevende factor in onze uiteindelijke keuze. De proactieve vertrouwensrelatie met onze dossierbeheerder heeft het hele proces vergemakkelijkt. Bovendien waren de door Luminus aangeboden garantie-uitbreidingen flexibeler en van langere duur dan die van andere bedrijven”, verduidelijkt Valérie Cervelin, Europe, Middle-East & Africa Finance Director bij Armstrong International.

De strategie van Luminus: zijn klanten helpen om minder en beter te verbruiken

“De bescherming van de planeet is een dagelijkse zorg voor Luminus en onze investeringen op het vlak van hernieuwbare energie zijn hier een tastbaar bewijs van”, bevestigt Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus. “Dit fotovoltaïsche project kadert volledig in onze strategie om onze klanten energie-efficiënte oplossingen te bieden om hen te helpen minder te verbruiken en op die manier de klimaatverandering tegen te gaan. We zijn trots dat we onze competenties en lokale verankering ten dienste kunnen stellen van Armstrong International en dat we deze onderneming kunnen begeleiden bij deze zowel economische als ‘eco-logische’ investering!”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be