Bioleverancier Marma uit Tienen gaat samen met Luminus voluit voor groene energie

Insaver, dochterbedrijf van Luminus, installeerde 480 zonnepanelen op het dak van de magazijnen van Marma, de Tiense groothandel in natuurlijke en bioproducten.  Marma zal de lokaal geproduceerde groene energie volledig zelf verbruiken.

Groene en lokale stroom

De 480 zonnepanelen op het dak van Marma hebben een vermogen van 163 KWp en zullen elk jaar 152 MWh groene energie produceren. Dit komt overeen met het jaarlijkse verbruik van ongeveer 50 gezinnen. Hiermee wordt elk jaar 37 ton CO2 vermeden. Insaver, een dochterbedrijf van Luminus gespecialiseerd in zonnepanelen, stond in voor het ontwerp, de plaatsing en de inwerkstelling.

Jan Pollaris, CEO van Insaver: “Zonne-energie blijft een interessante investering voor bedrijven omwille van de gunstige prijs en het rendement. De huidige generatie zonnepanelen zijn niet alleen goedkoper, maar ook performanter geworden. Bovendien is zonne-energie ook een duurzame keuze. Ik ben blij dat we dit project mochten realiseren bij Marma, een bedrijf dat net zoals Insaver voluit gaat voor een duurzame toekomst.”

Groothandel in bioproducten met een familiaal karakter

Marma is een familiebedrijf uit Tienen dat zorgt voor de distributie van bewuste en duurzame ecologische en biologische producten. Het bedrijf bestaat al meer dan twintig jaar. Naast het aanbieden van eigen kwaliteitsmerken en distributiemerken biedt het bedrijf ook gezonde alternatieven voor vegetariërs, veganisten en mensen met een allergie of intolerantie voor gluten of lactose. Naast voeding omvat het gamma van Marma ook duurzame verzorgings- en lifestyleproducten als schoonmaakmiddelen. Voor vrijwel alle dagelijkse producten biedt het bedrijf natuurlijke alternatieven aan die passen in een gezonde levensstijl.

Steve Portauwe, CEO van Marma: “Steeds meer mensen worden bewust van het belang van gezonde en biologische voeding. Het duurzame en ecologische speelt hierbij een belangrijke rol. Als leverancier van bioproducten willen we zelf het goede voorbeeld geven. Dankzij de zonnepanelen op het dak van onze magazijnen worden alle biologische voedingsmiddelen nu ook op groene en duurzame wijze gekoeld. Als de zon volop schijnt, gebruiken we de geproduceerde groene energie om onze diepvrieskamers te laten afkoelen tot min 25°C. Zo vermijden we dat onze diepvrieskamers na zonsondergang op fossiele energie moeten draaien. We gebruiken onze diepvrieskamers dus eigenlijk als een soort batterij.”

De ambitie van Luminus: zijn klanten helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen

In het kader van de strijd tegen de klimaatopwarming moeten alle initiatieven die gericht zijn op de productie en het verbruik van lokale en groene energie, aangemoedigd worden.  “De bescherming van de planeet drijft ons iedere dag bij Luminus”, bevestigt Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus.  “Dit project kadert volledig in onze strategie om onze klanten te helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen bijvoorbeeld, zoals hier, door de groene stroom die ze nodig hebben zelf te produceren dankzij deze zonnepaneleninstallatie. We zijn trots dat we Marma, dat net zoals Luminus voluit gaat voor ecologie en duurzaamheid, kunnen bijstaan bij hun energietransitie. Enkel samen kunnen we bouwen aan een  CO2-neutrale toekomst.”

Over Insaver

Insaver is in 2012 ontstaan uit een oprechte interesse in de verbetering van de energiebesparing van gebouwen en werkt dagelijks aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van gezinnen en bedrijven in Vlaanderen & Brussel. Het bedrijf is gespecialiseerd in zonnepanelen, isolatie, dakwerken en batterijsystemen.  In 2017 trad Insaver toe tot de Groep Luminus. Insaver realiseerde in 2019 10.000 installaties voor een totaal van 44.000 zonnepanelen. Insaver telt meer dan 55 medewerkers en is gevestigd op het bedrijventerrein Europark in Houthalen.

Over Marma

Marma is al meer dan 25 jaar specialist in ecologische en bio producten. Vader Marcel startte in 1995 met een bescheiden assortiment aan ecologische en biologische producten. Doorheen de jaren breidt zowel het aanbod als het bedrijf verder uit. Het behoort inmiddels tot de top drie van de Belgische bedrijven gespecialiseerd in ecologische en biologische producten. Meer info op www.marrma.be.

Nico De Bie

Head of External Communications, Luminus

Kevin Ceusters

Marketing Specialist, Marma

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

[email protected]

www.luminus.be