Coldset Printing Partners kiest voor zonne-installatie van Luminus

Coldset Printing Partners en Luminus hebben zopas een overeenkomst getekend voor de installatie van 1400 zonnepanelen op het dak van de drukkerij in Paal-Beringen. Deze zonne-installatie zal goed zijn voor een jaarlijkse productie van 335 MWh en een vermindering van de CO2-uitstoot met 81 ton per jaar.

Duurzame ambities van Coldset Printing Partners

Coldset Printing Partners (CPP), een 100% dochter van Mediahuis en de grootste krantendrukkerij van het land, moet net zoals de hele grafische industrie voortdurend investeren en evolueren. Daarbij wordt niet allen naar het druktechnische gekeken, maar ook de zorg voor mens en planeet is daarbij steeds belangrijker geworden. Een terechte bekommernis die de toekomst van deze en toekomstige generaties moet vrijwaren.

CPP is sinds maart 2011 ISO 14001-gecertificeerd voor het geheel van haar activiteiten als drukkerij. “Ook hier heeft de onderneming zich geëngageerd om blijvend te werken aan rationeel energieverbruik, optimaal afvalbeheer en beheer van gevaarlijke producten”, zegt Paul Huybrechts, CEO van Coldset Printing Partners. “Verder is CPP sinds mei 2018 in het bezit van het Franse milieukenmerk Imprim’Vert, een belangrijke erkenning in de drukkerijwereld, waar monitoring van het energieverbruik van de site een van de criteria is waaraan dient te worden voldaan. Dat zijn duidelijke engagementen op elk niveau”, voegt Paul Huybrechts er nog aan toe.  

Zonne-installatie en vernieuwing van de dakbedekking

Met de installatie van zonnepanelen zet Coldset Printing Partners een nieuwe stap richting energie-efficiëntie en groene stroom. De nieuwe zonne-installatie zal ongeveer 2340 m² dakoppervlakte innemen en zo’n 335 MWh groene energie per jaar produceren.

De installatie van de zonnepanelen, evenals de vernieuwing van de dakbedekking waarop de zonnepanelen komen te liggen, zal worden uitgevoerd door Insaver, een andere Limburgse onderneming en dochterbedrijf van Luminus uit Houthalen-Helchteren, gespecialiseerd in onder meer dakrenovaties en zonne-installaties.

De bescherming van de planeet is alvast een bekommernis die Coldset Printing Partners deelt met Luminus”, zegt Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus. “Ik ben blij dat Insaver, een filiaal van Luminus, deze zonne-installatie zal realiseren. Het kadert perfect binnen onze strategie om onze klanten energie-efficiënte oplossingen aan te bieden om hen te helpen minder te verbruiken en zo de strijd tegen de klimaatverandering aan te gaan”, voegt Grégoire Dallemagne eraan toe.

Peter Dercon

Head of External Communication a.i., Luminus

Reinout Bertels

Safety, Health and Environmental Manager, Coldset Printing Partners

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be