Corda Campus-bedrijven slaan de handen in elkaar voor Open Bedrijvendag

Op zondag 5 oktober 2014 van 10u tot 17u stellen heel wat bedrijven hun deuren open voor het grote publiek. Ook Corda Campus, de internationaal toonaangevende technologiecampus in Hasselt neemt deel aan Open Bedrijvendag. Bezoekers kunnen voor het eerst het gloednieuwe Corda gebouw op de site van dichtbij bekijken én daarnaast  10 Corda-bedrijven bezoeken.
Corda Campus heeft een route uitgestippeld die bezoekers op een aangename manier van bedrijf naar bedrijf brengt. Deze route kan u aan het Infopunt verkrijgen vooraleer u uw bezoek aan de site start. Na afloop kan u in primeur terecht in het Lounge Cafe, voor een drankje.

De deelnemende bedrijven op de campus zijn IPG, EDF Luminus, Mobile Vikings, Right Brain Interface, Corda INCubator, Beckhoff, De Dienst Ondersteuningsplan (DOP), ADO-Icarus en Intrust Box Verhuur.

Wat valt er waar te beleven op 5 oktober?


IPG – www.ipggroup.eu
IPG is met meer dan 2.500 werknemers (inclusief buitenland) de belangrijkste speler binnen de Belgische contactcentermarkt.  Het bedrijf ontplooit zijn activiteiten in België in Brussel, Gent, Antwerpen, Leuven, Hasselt en Luik. Het beschikt ook over contactcenters in Nederland, Marokko en Frankrijk.

IPG toont je dat klantencontact zoveel meer is dan telefoneren alleen. Je krijgt een rondleiding door het contactcenter en er worden enkele vooroordelen meteen van tafel geveegd. Bovendien kan je als bezoeker zelf in de huid van een Advisor kruipen tijdens een praktisch en interactief rollenspel.

EDF Luminus - www.edfluminus.be
Welkom bij EDF Luminus, het bedrijf achter het merk Luminus!

Dagelijks gaan we met kennis van zaken op zoek naar praktische oplossingen om iedereen van energie te voorzien. En dat delen we graag! We geven u een blik achter de schermen van ons bedrijf. Zo kan u onze lokale projecten en samenwerkingen ontdekken, onze geëngageerde medewerkers aan het werk zien en kennismaken met onze toekomstgerichte werking. Welkom bij EDF Luminus!

Mobile Vikings - www.mobilevikings.be
Mobile Vikings leidt de mobiele revolutie: het bedrijf focust zich op mobiele data, maar laat ook zijn Vikings gratis bellen en sms'en naar mekaar. Mobile Vikings timmert elke dag aan zijn ecosysteem van innovatieve partnerships.
Tijdens Open Bedrijvendag ontdek je de technologische speeltuin die het Mobile Vikings HQ is, of hun mobiele office de Knarr. Speel Kubb, maak kans op een echte Vikinghelm of test het springkasteel...


Right Brain Interface - www.bhaalu.com
Right Brain Interface ontwikkelt en commercialiseert bhaalu, de nieuwe videorecorder. Met bhaalu beleef je een volledig nieuwe manier van tv kijken!
Je ontdekt de bhaalu tv-ervaring op het grote scherm of mobiel via pc, tablet of smartphone. Een compleet nieuwe manier van tv-kijken, waarbij je heel eenvoudig al je tv-programma’s kan opnemen. Je bekijkt je opnames waar en wanneer je maar wil, en op welk toestel je wil.


Corda INCubator – www.cordaincubator.com
Corda INCubator is the place to be voor starters in de technologie- en services sector. De ‘bewoners’ en jonge starters zijn innovatieve technologiebedrijven die een mooie plaats op de markt willen veroveren. Corda INCubator biedt hen niet enkel kantoorruimte, maar ook workshops, events en kansen om hun netwerk uit te breiden.
Tijdens Open Bedrijvendag ontdek je hoe Corda INCubator werkt en wat de mogelijkheden zijn. Een aantal van onze bewoners zullen ook leuke demo’s geven. De kids die willen leren programmeren kunnen zich van 10u tot 13u uitleven tijdens Corda CoderDojo. Ze leren er op een leuke manier websites en spelletjes bouwen.


Beckhoff - www.beckhoff.be
Beckhoff verwezenlijkt open automatiseringssystemen gebaseerd op PC besturingstechniek. Het productassortiment bestrijkt industrie-PC’s, I/O- en veldbuscomponenten, aandrijftechniek en automatiseringssoftware.
Tijdens je bezoek aan Beckhoff zal je ondervinden dat je automatiseringstechnologie nodig hebt voor zowat alles in het dagelijkse leven. Je kan er een interactieve robot met het spelletje Pick & Place en een Flipperkast uitproberen. Ook voor de kids zijn er  interactieve spelletjes met wat lekkers.


DOP Limburg - www.doplimburg.be
Hoe zorg je ervoor dat personen met een beperking een volwaardige plaats krijgen binnen de samenleving? Hoe informeer je hen? Hierop proberen de Diensten Ondersteuningsplan (1 per provincie) een antwoord te geven. Ze gaan met de persoon met beperking en zijn netwerk het gesprek aan over de wensen en dromen, de toekomstplannen, onzekerheden, vragen…
Aan de hand van een ontdekkingsparcours neemt DOP je mee in het maken van een ondersteuningsplan. Je ontdekt zo een interactieve toekomstplanning rond werk, wonen, de centen, vrienden…


ADO-Icarus - www.ado-icarus.be
ADO Icarus is een vzw die er 24/7 voor zorgt dat bijna tweehonderd Vlamingen met ernstige lichamelijke beperkingen individueel kunnen wonen en leven. Daarvoor heeft de vereniging bijna 300 mensen in dienst. Alles wordt gecoördineerd vanuit tien centra voor zelfstandig wonen over heel Vlaanderen. De centrale zetel bevindt zich op Corda Campus.
Tijdens Open Bedrijvendag kan je bij ADO Icarus plaatsnemen in een rolstoel en een groot ‘hindernissenparcours’ afleggen. Je ontdekt zo hoe simpele obstakels zoals een schuin trottoir of een deur een grote uitdaging vormen voor personen in een rolstoel. Je kan ook leuke prijzen winnen met een vragenspel.


Intrust Box Verhuur - www.intrust-box.be
Sinds 2011 biedt InTrust Box Verhuur  een tijdelijke of permanente opslagruimte aan op maat. Dit zowel voor particulieren als bedrijven. Hun self storage is geschikt voor promotiemateriaal, archiefproblemen, meubelbewaring, overstocks, ... Er zijn al units vanaf 3 m².
Tijdens een korte rondleiding door het gebouw van InTrust Box verhuur ontdek je de verschillende opslagruimtes. Je kan ook ondervinden hoe een ingedeelde unit eruit ziet.

 

Karl Vankerckhoven

Business development manager Corda Campus

Nico De Bie

Head of External Communication EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be