Dak van Isomo Kortrijk bedekt met 2046 zonnepanelen van Insaver, dochterbedrijf van Luminus

Insaver, dochterbedrijf van Luminus, plaatste 2046 zonnepanelen op het dak van Isomo in Kortrijk. Dankzij de zonne-installatie zal Isomo elk jaar 146 ton CO2 minder uitstoten.

Groene en lokale stroom

Insaver, een dochterbedrijf van Luminus gespecialiseerd in zonnepanelen en isolatie, heeft 2046 zonnepanelen op het dak van Isomo geïnstalleerd. De zonne-installatie zal jaarlijks 634.000 kWh groene energie produceren, wat overeenkomt met het energieverbruik van 181 gezinnen. Isomo zal ruim 75% van de geproduceerde groene stroom zelf verbruiken.

Jan Pollaris, CEO van Insaver: “Dankzij deze installatie kan Isomo zijn energieverbruik met 21% verminderen en stoten ze jaarlijks 146 ton minder CO2 uit. We zijn dan ook blij dat Insaver Isomo mocht helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen.”

Duurzaamheidsstrategie kracht bijzetten

Isomo is al meer dan een halve eeuw actief in de productie en verwerking van geëxpandeerd polystyreen (EPS), in de volksmond ook piepschuim genaamd, dat vooral gebruikt wordt als verpakkings- en isolatiemateriaal. De merknaam ‘Isomo’, dat komt van ‘ISOlation MOderne’, is zo bekend dat het inmiddels uitgegroeid is tot een generieke naam voor EPS.

Thierry Vereecke, CEO van Isomo: “Als innoverend bedrijf dat onder andere isolatiemateriaal maakt waardoor particulieren en bedrijven minder hoeven te verwarmen en zo minder CO2 uitstoten, is het uiteraard belangrijk dat Isomo ook zelf inzet op energie-efficiëntie én op hernieuwbare energie. Het was dan ook een logische stap om een PV-installatie te laten installeren en te zorgen voor onze eigen groene energie”.

De strategie van Luminus: zijn klanten helpen om minder en slimmer te verbruiken

“De strijd tegen de klimaatverandering is een topprioriteit voor Luminus”, zegt Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus. “Deze installatie kadert volledig in onze strategie om onze klanten energie-efficiënte oplossingen aan te bieden om hen te helpen minder te verbruiken en hun CO2-uitstoot te verkleinen. We zijn verheugd dat we Isomo mochten bijstaan met deze zowel economische als ecologische (of eco-logische) investering!

 

 

 

Brecht Snoeks

Communication Project Manager, Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

[email protected]

www.luminus.be