Dak van Roba Metals Genk bedekt met 1520 zonnepanelen van Insaver, dochterbedrijf van Luminus

Insaver, dochterbedrijf van Luminus, installeerde 1520 zonnepanelen op het dak van Roba Metals in Genk.  Door zelf hun groene stroom op te wekken vermijden zij elk jaar een CO2 -uitstoot van 104 ton.

100% groene en lokale stroom

Insaver, een dochterbedrijf van Luminus gespecialiseerd in zonnepanelen en isolatie en gevestigd in Houthalen-Helchteren, voerde de installatie uit. Met een verwachte jaarproductie van 454.250 kWh zal de zonne-installatie, met een totale oppervlakte van 2473 m², het bedrijf in staat stellen zijn verbruik en energiefactuur te verminderen.

Jan Pollaris, CEO van Insaver: “Ruim 85% van de geproduceerde groene stroom zal door Roba Metals zelf verbruikt worden. Dankzij deze zonne-installatie zal elk jaar 104 ton minder CO2 uitgestoten worden. We zijn dan ook trots dat Insaver Roba Metals mocht helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen.”

De ambities van Roba Metals op vlak van kwaliteit en duurzaamheid

Het Nederlandse onafhankelijke familiebedrijf Roba Metals levert internationaal staal, RVS, aluminium en andere non-ferro halffabrikaten. Roba Genk is momenteel de grootste productielocatie van de Roba Groep.

Maurice Rothkrantz, Managing Director Roba Metals: “Een van onze prioriteiten is onze ecologische voetafdruk verkleinen. De beslissing om zonnepanelen te plaatsen was dan ook een logische beslissing. Als bedrijf willen we het goede voorbeeld geven op vlak van duurzaamheid”.

Luminus helpt zijn klanten minder en slimmer te verbruiken

“De strijd tegen de klimaatverandering is een topprioriteit voor Luminus”, zegt Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus. “Deze installatie kadert volledig in onze strategie om onze klanten energie-efficiënte oplossingen aan te bieden om hen te helpen om hen te helpen minder te verbruiken en hun CO2-uitstoot te verkleinen. We zijn verheugd dat we Roba Metals mochten bijstaan met deze zowel economische als ecologische (of eco-logische) investering!

 

Brecht Snoeks

Communication Project Manager, Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be