Dankzij de 922 zonnepanelen van Luminus zal Galvamétaux zijn eigen groene stroom produceren

Luminus installeerde onlangs 922 zonnepanelen op de site van Galvamétaux in Amay, in de regio Hoei. Het bedrijf zal 85% van deze groene energie zelf verbruiken.

Galvamétaux is een familiebedrijf met meer dan 70 jaar ervaring in het thermisch verzinken van kleine metalen onderdelen door centrifugering. Het procedé bestaat uit het bedekken van moeren, bouten, schroeven, ringen of stalen haken met een dun laagje zink, die in een bad worden gedrenkt en vervolgens worden gecentrifugeerd. Dit procedé biedt bescherming tegen corrosie. 30% van de productie is bestemd voor België en 70% voor de export.

De door Galvamétaux gebruikte technologie is zeer energieverslindend. Energie-efficiëntie is dan ook cruciaal voor dit bedrijf. In 2011 is Galvamétaux de groene weg ingeslagen met de installatie van 558 zonnepanelen (137 kWc) op de daken van zijn site in Amay in de provincie Luik. Met de installatie van bijna 1.000 extra zonnepanelen zet Galvamétaux een nieuwe stap in de richting van duurzame ontwikkeling, terwijl het bedrijf zijn energiefactuur aanzienlijk doet afnemen.

Energie-efficiëntie

Dauvister, een filiaal van Luminus gespecialiseerd in zonnepanelen en gevestigd in Francorchamps, voerde deze installatie uit. Met een verwachte jaarproductie van 250 kWc zal deze installatie, die sinds begin september in gebruik is, het bedrijf in staat stellen zijn verbruik en zijn energiefactuur te verminderen en tegelijkertijd een belangrijke bijdrage te leveren aan de bescherming van het milieu. De onderneming zal meer dan 85% van de geproduceerde groene stroom zelf verbruiken. Bovendien wordt op die manier jaarlijks 51 ton CO2 minder uitgestoten.

Stéphane Dauvister, CEO van Dauvister: “Dauvister heeft een beroep gedaan op de expertise van zijn ingenieurs om de beste technische oplossing te vinden om met als doel zo veel mogelijk groene energie te produceren in functie van het verbruiksprofiel van Galvamétaux. We beschikken over de nodige ervaring om zonnepanelen te installeren in combinatie met de nieuwste technologieën en zorgen ook voor het onderhoud om de performantie te garanderen. Kiezen voor Dauvister is kiezen voor ervaring, betrouwbaarheid en ernst.”

De strategie van Luminus: zijn klanten helpen om minder en slimmer te verbruiken

Als tweede speler op de Belgische energiemarkt, wil Luminus – die zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel draagt – zijn rol als drijvende kracht achter de energietransitie ten volle spelen. Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus. “Dit project kadert volledig in onze strategie om onze klanten energie-efficiënte oplossingen aan te bieden om hen te helpen minder te verbruiken en hun CO2-uitstoot te verkleinen. We zijn trots dat we Galvamétaux kunnen bijstaan met deze zowel economische als ecologische (of eco-logische) investering!”

Martine Moreau

Communication Manager

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be