De gemeentelijke basisschool van Sugny wint de Luminus Energy Challenge en krijgt 20.000 euro om haar ecologische voetafdruk te verminderen

Tussen 26 februari 2018 en 12 maart 2018 organiseerde Luminus een wedstrijd om scholen zo veel mogelijk aan te sporen om energie te besparen en hun ecologische voetafdruk te verminderen. De gemeentelijke basisschool van Sugny is de grote winnaar en gaat aan de haal met een cheque ter waarde van 20.000 euro om hun energie-efficiëntie te verbeteren.

Een wedstrijd om jongeren te sensibiliseren voor energie-efficiëntie

Luminus organiseerde de Energy Challenge om de toekomstige generaties op een leuke, hedendaagse manier bewust te maken van het belang van energiebesparing. Scholen konden heel eenvoudig deelnemen. Ze moesten enkel beroep doen op de energie van hun leerlingen om samen een onlinequiz te beantwoorden. Daarnaast werd ook gevraagd om een project te bedenken waarmee de school hun ecologische voetafdruk kan verminderen en hiervan een collage, tekening of foto aan Luminus te bezorgen.

De gemeentelijke basisschool van Sugny sensibiliseert niet enkel de leerlingen maar ook de buurtbewoners

Een jury van experten boog zich over de verschillende dossiers en verkoos de gemeentelijke basisschool van Sugny als winnaar. Marleen Nijsten, Director Marketing van Luminus en lid van de jury. “De school uit Sugny lanceerde allerlei initiatieven om hun ecologische voetafdruk te verminderen: metalen drankflessen in plaats van plastieken wegwerpbekers, een stoffen handdoek in plaats van papier om hun handen te drogen, enz. Maar ze gingen verder. De leerlingen trokken de straat op en sensibiliseerden ook de inwoners van Sugyn om energie te besparen. We zijn blij dat wij de school nu kunnen helpen om hun school energie-efficiënter te maken. Ze mogen zelf  een keuze maken uit ons breed gamma aanbod aan energie-efficiënte oplossingen. Dit ter waarde van 20.000 euro. Het kan gaan om zonnepanelen, een nieuwe verwarmingsketel, isolatie en nog veel meer. De specialisten van Luminus helpen hen hier graag mee verder.”

Mevrouw Dury van de gemeentelijke basisschool van Sugny: “Onze school wil haar leerlingen opvoeden tot geëngageerde burgers. De klimaatverandering heeft een impact op ons allemaal. Daarom willen we de kinderen bewust leren omgaan met energie. Zij moeten later het verschil maken. We zijn dan ook blij dat we dankzij Luminus met onze school alvast het goede voorbeeld kunnen geven.”

De jongens en meisje van de school uit Sugny  winnen bovendien ook een meet & Greet met de Rode Duivels.

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be