De Groep EDF en EDF Luminus stellen hun knowhow ten dienste van "Mons 2015"

Mons 2015

In 2015 is Bergen "Culturele Hoofdstad van Europa", met als hoofdthema de ontmoeting tussen cultuur en nieuwe technologieën onder het motto “Where technology meets culture”. Als partners van dit grootschalige culturele evenement zullen EDF en EDF Luminus lokale initiatieven en innovatie in al hun vormen steunen.

« Where technology meets culture »

Cultuur krijgt de nodige aandacht in de vorm van een tentoonstelling van de werken van Tomi Ungerer in het PASS (Parc d’Aventures Scientifiques) te Frameries vanaf juni 2015. De stichting EDF zal voor deze tentoonstelling werken ter beschikking stellen van deze wereldberoemde hedendaagse kunstenaar die sterk is geïnspireerd door het thema energie in het algemeen en elektriciteit in het bijzonder. In de tekeningen van Tomi Ungerer zijn energie en het milieu nooit ver weg.

Wat het technologische luik betreft, zal EDF Luminus zijn knowhow op het vlak van energieprestaties ten dienste stellen van de musea van de stad. Zo voorziet EDF Luminus de plaatsing van systemen voor de monitoring van het elektriciteitsverbruik in 8 culturele gebouwen die aan Mons 2015 deelnemen en een systeem om het verbruik van op afstand in beeld te brengen via web interface. Daarnaast zal EDF Luminus een tool ter beschikking stellen dat helpt de ideale locatie van laadpalen voor elektrische voertuigen te bepalen en zal het bedrijf twee oplaadpalen voor de elektrische voertuigen leveren en installeren.

Innovatie en lokale verankering

De Groep EDF, het grootste elektriciteitsbedrijf ter wereld en de grootste elektriciteitsproducent in Europa, investeert jaarlijks 600 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling. In België ontwikkelt EDF Luminus een innovatiestrategie en denkt het mee na over de uitdagingen op energie-, economisch en milieuvlak van ons land. EDF Luminus legt de nadruk op nieuwe technologieën voor de elektriciteitsproductie, de energieprestatie en de maatschappelijke en milieu-impact van zijn projecten. Het bedrijf levert bovendien inspanningen om lokale initiatieven in de verschillende gewesten van ons land te stimuleren.

De Groep EDF en EDF Luminus zullen hun expertise gebruiken om deze verschillende projecten te realiseren en zijn verheugd hun knowhow op het vlak van “smart cities” ten dienste te stellen van de regio rond Bergen.

Anne Grandjean

Communication Director, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be