De Groep EDF Luminus zet haar groei in de sector van de energie-efficiëntiediensten voor residentiële klanten verder

Dauvister, dochteronderneming van EDF Luminus, nam onlangs de activiteiten van Poelaert-Peterman over. Hierdoor kan de Groep EDF Luminus haar energie-efficiëntiediensten voortaan aanbieden aan een groter aantal residentiële klanten en dit in het hele land.

Sinds de toenadering tot EDF Luminus is Dauvister een toonaangevende leider op de markt van energie-efficiëntie geworden. EDF Luminus, van haar kant, breidde haar dienstenaanbod verder uit om haar klanten nieuwe innovatieve energiediensten aan te bieden en hun verbruik te verminderen. Vandaag zetten EDF Luminus en Dauvister een nieuwe stap in deze richting. Dauvister neemt immers de activiteiten van de Brusselse firma Poelaert-Peterman over, die actief is op de markt van de residentiële verwarming.

Het bedrijf, opgericht in 1984 door de broers Jean-Pierre en Jean-Marc Poelaert, telt momenteel 30 werknemers verspreid over 3 sites in Waals-Brabant en Brussel (Eigenbrakel, Ukkel en Sint-Agatha-Berchem). Het is gespecialiseerd in de plaatsing, de reparatie en het onderhoud van verwarmings- en sanitaire installaties. Daarnaast biedt Poelaert-Peterman diensten aan op het vlak van waterbehandeling en installeert het boilers. In 2016 draaide het bedrijf een omzet van ongeveer 4 M€. Jaarlijks installeert het ongeveer 400 verwarmingsketels en onderhoudt het er +/- 6.000. Dankzij de overname van de operationele activa en de klantenportefeuille van deze onderneming, kan Dauvister haar residentiële diensten over het hele land aanbieden.

Ter herinnering: Dauvister, gevestigd in de Provincie Luik, behoort al twee jaar tot de Groep EDF Luminus. Yves Warnant, gedelegeerd bestuurder van het bedrijf aan de zijde van Stéphane Dauvister, verwoordt het als volgt: “Sinds 2014 kent Dauvister een constante groei. In 2014 telden we 70 werknemers. Met de overname van Poelaert-Peterman stijgt dit aantal naar 175. Dat is meer dan een verdubbeling. Sinds de participatie van EDF Luminus in ons kapitaal breidde onze onderneming constant haar dienstenaanbod uit, met name op het vlak van B2B-diensten. De omzet steeg van 16,5 miljoen EUR in 2016 tot 24,5 miljoen EUR in 2017. Dankzij de overname van de activiteiten van Poelaert-Peterman zullen we opnieuw het verschil kunnen maken.”

Grégoire Dallemagne, CEO van de Groep EDF Luminus: “De Groep EDF Luminus telt vandaag bijna 2.000 medewerkers, waarvan de meerderheid actief is in energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. We zetten ons dag na dag in om onze klanten te helpen minder te verbruiken. En voor de energie die ze toch nog verbruiken, bieden we hernieuwbare energie aan. Deze nieuwe overname is een verdere stap in de realisatie van onze strategie: de eerste energiepartner worden, door vooruitgang en comfort te bieden aan al onze klanten, dankzij onze 5 sterren service, onze innovatieve en duurzame oplossingen, de wereldwijde expertise van de Groep EDF en onze sterke lokale verankering.”

 

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

[email protected]

www.luminus.be