Duurzame bloem voor koekjesfabrieken en bakkerijen dankzij zonnepanelenpark op site van familiebedrijf Molens Geyskens in Beringen

Insaver, dat deel uitmaakt van de Groep Luminus, installeerde 2434 zonnepanelen op de site van familiebedrijf Molens Geyskens in Beringen. Dankzij de gloednieuwe grondinstallatie kan Molens Geyskens, dat actief is in de toelevering van grondstoffen voor bakkerijen en fabrikanten van wafels en koekjes, haar productieproces verder verduurzamen.

100% groene en lokale stroom

De grondinstallatie van 2.434 zonnepanelen heeft een totaal vermogen van 1.704 kWp en zal ieder jaar 1.450 MWh groene energie produceren. Dit komt overeen met het gemiddeld verbruik van ruim 400 gezinnen. Insaver - dat deel uitmaakt van de Groep Luminus en gespecialiseerd is in zonnepanelen, batterijsystemen en laadoplossingen - stond in voor de plaatsing van de panelen waarmee ieder jaar 147 ton CO2 wordt vermeden.

Jan Pollaris, CEO van Insaver: “Zonne-energie blijft een slimme investering, zowel economisch als ecologisch. Dankzij zonnepanelen vermindert Molens Geyskens niet alleen zijn energiefactuur, maar produceert het zelf 100% groene energie waardoor ze hun ecologische voetafdruk verkleinen. Ik ben blij dat Insaver dit project mocht realiseren.”

Duurzame investering

Molens Geyskens maakt zich klaar voor de toekomst en investeerde daarom in een nieuwe maalderij, nieuwe magazijnen en een heus zonnepanelenpark. Op die manier kan het bedrijf nog vele jaren graan verwerken tot bloem. Die bloem van Molens Geyskens wordt voor vele (industriële) bakkerijen en producenten van koekjes en wafels nog duurzamer.

Axel Geyskens, CEO van Molens Geyskens: “Duurzaamheid is een essentiële pijler binnen ons bedrijf, door de grondinstallatie van Insaver zullen we de eerste maalderij in Europa zijn die meer dan 35% zelfvoorzienend is. Een mijlpaal waar we met heel ons bedrijf enorm trots op zijn. We blijven echter reflecteren hoe we in de toekomst nog duurzamer kunnen worden.”

Bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst

Voor Luminus is de strijd tegen de klimaatverandering een werk van elke dag. ​ Het bedrijf heeft er zijn bestaansreden van gemaakt en wil bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst waarbij bescherming van de planeet, het menselijk welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten. ​ ​

 

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus. “De zonnepaneleninstallatie bij Molens Geyskens kadert volledig in onze strategie om onze klanten te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen door zelf de groene stroom te produceren die ze nodig hebben. We zijn trots dat de Groep Luminus dit familiebedrijf mag bijstaan in hun energietransitie.”

Brecht Snoeks

Communication Manager, Luminus

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be