Ecologische bloem zorgt voor 4000 kWh groene energie op technologiecampus

Smartflower van Luminus moet Cordabewoners sensibiliseren

Bezoekers van Corda Campus, de technologische hotspot in Hasselt, worden vanaf vandaag begroet door een Smartflower, een zes meter hoge bloem met twaalf zonnepanelen als bloembladeren die gaan bewegen als de zon opkomt. De energie die de Smartflower opwekt is goed voor 4000 kWh groene energie per jaar en zal onder andere worden gebruikt voor een laadstation voor elektrische fietsen.

Aanzienlijke energiebesparing & sensibilisering

De Smartflower is geïnspireerd op zonnebloemen, die een maximale hoeveelheid energie verzamelen door met de zon mee te draaien. Zodra de zon opkomt, bloeit de smartflower open en richt ze zich automatisch naar de zon. Ze begint onmiddellijk elektriciteit te produceren dankzij haar twaalf bloemblaadjes die de fotovoltaïsche cellen bevatten. Goed voor 4000 kWh groene energie per jaar.

Vanuit klimaatoogpunt staan we op een keerpunt in onze geschiedenis. Sensibilisering voor het belang van groene energie is essentieel voor het voortbestaan van onze planeet. Een Smartflower trekt meer aandacht dan klassieke zonnepanelen. Het is dan ook een efficiënt middel om klanten, leveranciers en werknemers op de Corda Campus te tonen dat actie nodig is”, zegt Henri Buenen, CCO van Luminus.

Innovatieve technologiecampus

Op Corda Campus werken momenteel 3300 mensen in 220 bedrijven. Tegen 2020 zijn dat er maar liefst 5000 in 250 bedrijven. De focus van Corda Campus is gericht op innovatie en technologie. En net daarom past dit project ook mooi op de Hasseltse technologiecampus. “De Smartflower is een initiatief van Cordabewoner Luminus. En als innovatieve campus staan we altijd open voor initiatieven en projecten van bedrijven. De groene energie van de Smartflower zal gebruikt worden om onder andere elektrische fietsen op te laden’, zegt Raf Degens, algemeen directeur Corda Campus.

Ecologische engagement en lokale verankering

Luminus denkt al meerdere jaren actief na over de energie- en klimaatuitdagingen van ons land. Het bedrijf legt de nadruk op nieuwe technologieën voor elektriciteitsproductie, energie-efficiëntie en de maatschappelijke en ecologische impact van zijn projecten in de strijd tegen de klimaatopwarming. Luminus is al vele jaren sterk verankerd in de Limburgse regio, onder andere op de Corda Campus waar het 400 mensen tewerkstelt.

Over Corda Campus

Corda Campus is de internationaal toonaangevende technologie- en dienstencampus in de euregio. Ze heeft een magneetfunctie voor innovatieve ondernemingen en instellingen. Vanuit Hasselt zorgt de campus voor een gedreven business community voor tal van innoverende bedrijven en start-ups. Corda Campus maakt deel uit van de LRM-groep.

 

 

 

 

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be