EDF EN Services Belgium

Een nieuw bedrijf gespecialiseerd in de uitbating en het onderhoud van installaties voor hernieuwbare energie in België

EDF Luminus en EDF EN Services, een filiaal van EDF Energies Nouvelles gespecialiseerd in de uitbating en het onderhoud van installaties voor hernieuwbare energie in Europa, kondigen de oprichting van een gemeenschappelijk filiaal aan: EDF EN Services Belgium. Dit bedrijf biedt uitbatings- en onderhoudsdiensten in België aan voor rekening van EDF Luminus en andere eigenaars van windmolenparken en industriële zonnepanelenparken.

EDF EN Services Belgium biedt de eigenaars van on shore windmolenparken en industriële zonnepanelenparken in België specifieke diensten aan om de levensduur van hun installaties te optimaliseren. Het gaat om diensten die verband houden met prestatie-analyse, inspectie, preventief en correctief onderhoud, evenals ingrijpende vervangingen van onderdelen om de prestatie en het rendement te verbeteren.

EDF Luminus en EDF EN Services hebben daartoe hun krachten gebundeld en samen EDF EN Services Belgium, gevestigd in Villers-le-Bouillet, opgericht. Wouter Holbrecht, 32 jaar en tot op heden O&M Wind Manager bij EDF Luminus, staat aan het hoofd ervan.

In 2014 heeft EDF Luminus 100 miljoen euro geïnvesteerd in de productie van hernieuwbare energie, waardoor het bedrijf de snelste groei van windmolens op het vasteland optekent. De windmolenparken van EDF Luminus tellen momenteel 90 turbines. In 2005 is het bedrijf begonnen met de ontwikkeling van windenergie, met een eerste park in Villers-le-Bouillet. EDF EN Services Belgium gaat zich concentreren op deze eerste en oudste windmolenparken zodat deze optimaal kunnen blijven presteren.

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “Ik ben blij dat we, dankzij de expertise van EDF EN Services, nieuwe activiteiten in de sector van de hernieuwbare energie in ons land kunnen ontwikkelen en ze kunnen aanbieden aan alle eigenaars van installaties voor hernieuwbare energie in België."

Voor Thierry Muller, directeur-generaal van EDF EN Services “zorgt de komst van EDF EN Services in een zevende land in Europa, aan de zijde van EDF Luminus, een sterke lokale partner, in België voor waardecreatie door het aanbieden van nieuwe diensten. Het bundelen van de krachten van de teams van de Groep EDF stelt ons in staat om met vertrouwen een positie op de Belgische markt in te nemen om nieuwe exploitatie- en onderhoudsdiensten aan te bieden aan eigenaars van installaties voor hernieuwbare energie."

Manon de Cassini-Hérail

Press manager, EDF Energie Nouvelles

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be