EDF EN SERVICES BELGIUM opent haar 1ste exploitatie- en onderhoudsantenne ten dienste van hernieuwbare energie

Villers-le-Bouillet, 14 september 2016 – EDF EN Services Belgium opent vandaag officieel haar 1ste lokale exploitatie- en onderhoudsantenne (O&M) in de provincie Luik. Doel: snelle interventies van de teams mogelijk maken op de hernieuwbare-energie-installaties van haar klanten in de Luikse regio.

 

EDF EN Services Belgium is een gemeenschappelijke dochteronderneming van EDF Luminus en EDF EN Services gespecialiseerd in hernieuwbare energie. Ze wil de eigenaars van windmolenparken en industriële zonneparken op het Belgische grondgebied exploitatie- en onderhoudsdiensten aanbieden. Het doel bestaat er enerzijds in de productiecontinuïteit van de installaties tijdens hun levensduur te garanderen en anderzijds de performance en het rendement ervan te verbeteren.

 

Snellere respons

De exploitatie- en onderhoudsantenne is gevestigd in Villers-le-Bouillet in de provincie Luik, in de directe omgeving van de installaties waarvoor ze verantwoordelijk is. De antenne staat reeds in voor de exploitatie en het onderhoud van vier windmolenparken, hetzij 20 turbines met een geïnstalleerd vermogen van 41,4 MW: Villers-le-Bouillet en Wanze (12 MW), Walcourt (9 MW) en Ciney (20,4 MW).

 

Een nieuw activiteitendomein ten dienste van andere eigenaars van hernieuwbare-energie-installaties

De door EDF EN Services in België aangeboden activiteiten zijn uniek op de Belgische markt door het gebruik van totaalcontracten, 24u/24 opvolging van de werking van de installaties, een gegarandeerde beschikbaarheid, multi-turbine-expertise en een nauwe samenwerking met de klanten om de performance van de parken te verbeteren.

 

Deze troeven, in combinatie met de expertise van EDF EN Services – de dochteronderneming van EDF Energies Nouvelles die gespecialiseerd is in exploitatie & onderhoud en die meer dan 14.000 MW van hernieuwbare-energie-installaties in de hele wereld beheert – en met de sterke lokale verankering van EDF Luminus in België, bieden het bedrijf vandaag de kans zijn knowhow ter beschikking te stellen van andere exploitanten van hernieuwbare-energiebronnen, ongeacht of het windmolenparken of industriële zonneparken betreft.

 

Om haar ambities te verwezenlijken wil EDF EN Services in een eerste fase haar exploitatie- en onderhoudscapaciteit tegen 2017 verdrievoudigen. In 2016 wordt het team versterkt met drie nieuwe technici en in 2017 zullen er vier extra arbeidsplaatsen gecreëerd worden. Op langere termijn wil het bedrijf een onvermijdelijke speler op de Belgische markt worden, dankzij een unieke expertise die het bedrijf in staat stelt het O&M-beheer te verzekeren van verschillende turbinetechnologieën en types van hernieuwbare-energie-installaties.

 

Over EDF Energies Nouvelles

EDF Energies Nouvelles is een van de belangrijkste internationale spelers op het gebied van groenestroomproductie met een geïnstalleerd vermogen van meer dan 9 GW wereldwijd (bruto). Het bedrijf richt zich hoofdzakelijk op wind- en zonne-energie. EDF EN is vooral aanwezig in Europa en Noord-Amerika, maar nam onlangs positie in op verschillende nieuwe veelbelovende markten en in een aantal nieuwe landen (Chili, Brazilië, Zuid-Afrika en India). Het bedrijf, dat zich stevig positioneert in de sector van de offshore windenergie, is eveneens actief binnen andere domeinen van de hernieuwbare energie zoals mariene energie, biogas en biomassa, alsook op het vlak van gedecentraliseerde energie. EDF EN staat in voor de ontwikkeling en realisatie van hernieuwbare-energieprojecten alsook voor de exploitatie en het onderhoud ervan, voor eigen rekening en voor rekening van derden. EDF Energies Nouvelles is de dochteronderneming van de Groep EDF, gespecialiseerd in de ontwikkeling van hernieuwbare energie. www.edf-energies-nouvelles.com

 

Manon de Cassini-Hérail

Responsable des relations presse EDF EN

Clarisse Placidoux

Chargée des relations presse EDF EN

Nico De Bie

Head of External Communication EDF Luminus, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be