EDF Luminus en ATS finaliseren hun akkoord

Op 24 april laatstleden kondigden EDF Luminus en ATS aan dat EDF Luminus een meerderheidsparticipatie nam in het kapitaal van ATS NV. Dit akkoord, bedoeld om van EDF Luminus een hoofdrolspeler te maken op het vlak van energiediensten voor industriële klanten en klanten in de tertiaire en de openbare sector in België, is nu gefinaliseerd.

EDF Luminus en ATS hebben het akkoord afgerond waardoor EDF Luminus een meerderheidsparticipatie verwerft in het ATS. De operatie, die op 24 april werd aangekondigd, moest eerst nog de toelating krijgen van de bevoegde mededingingsautoriteiten.

ATS, gevestigd in Merelbeke, met 600 medewerkers en een omzet van meer dan 100 miljoen euro, beschikt over een ruime waaier aan technische oplossingen voor klanten uit de industriële, de tertiaire en de openbare sector. Zo biedt ATS, naast de distributie van elektrisch materiaal, ook volledige geïntegreerde oplossingen aan voor elektriciteit en verwarming: ontwerp en engineering, installatie en onderhoud van industriële elektrische netwerken, automatiseringsprojecten, industriële koeling, branddetectie en hydraulische systemen.

Samen zullen EDF Luminus en ATS hun klanten uit de industriële, tertiaire en openbare sector nog beter kunnen begeleiden dankzij een aanbod dat wordt uitgebreid met oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie en de optimalisatie van hun verbruik. Deze participatie in ATS kadert in een langetermijnstrategie van EDF Luminus die reeds in 2014 heeft geresulteerd in twee samenwerkingen met Rami Services en Dauvister, twee bedrijven die energiediensten aan particulieren en kmo’s aanbieden.  EDF Luminus heeft immers de ambitie om uit te groeien tot de eerste energiepartner van alle Belgen.

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be