EDF Luminus en de stad Hasselt maken de stadsbibliotheek energie-efficiënter

EDF Luminus realiseert samen met zijn partner ATS en de stad Hasselt een pilootproject om de energieprestatie van de stedelijke bibliotheek te verbeteren. Het project zal resulteren in een daling van 30% op het gas- en 7% op het elektriciteitsverbruik.

 

Uit een energie-audit die EDF Luminus voor de stad Hasselt heeft gerealiseerd, is gebleken dat de energieprestatie in de stedelijke bibliotheek aanzienlijk kon verbeterd worden. Deze energie-audit kwam er mede op vraag van het personeel van de bibliotheek: zij rapporteerden grote temperatuurschommelingen binnen het gebouw.

EDF Luminus’ partner ATS heeft gedurende twee weken werken uitgevoerd aan de verwarming, de koeling en de verluchting van het gebouw.

De totale investering heeft een terugverdientijd van slechts 4 jaar en zal resulteren in een daling van 30% op het gas- en 7% op het elektriciteitsverbruik. EDF Luminus en ATS zullen nu gedurende 1 jaar het energieverbruik in de stedelijke bibliotheek intensief monitoren. Het personeel van de bibliotheek kreeg ook de nodige opleidingen om de nieuwe installaties correct te gebruiken.

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “EDF Luminus is sterk verankerd in Hasselt waar het 400 mensen te werk stelt. Ik ben dan ook verheugd dat het hier is dat we dit pilootproject, samen met onze partner ATS, kunnen realiseren. Dankzij onze meerderheidsparticipatie in ATS kunnen we onze klanten nog beter bijstaan in het optimaliseren van hun energieverbruik door samen totaaloplossingen aan te bieden zoals verbruiksadvies, de volledige realisatie van elektrische- en verwarmingsinstallaties tot en met het onderhoud ervan”.

Hilde Claes, Burgemeester van de stad Hasselt: “Deze samenwerking toont opnieuw aan dat de stad Hasselt duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Door dit project zetten we grote stappen op vlak van het efficiënter gebruik van energie, in dit geval in onze stedelijke bib. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de stadskas. Want de inspanningen die we doen leveren ons een aanzienlijk financieel voordeel op. Door het goede voorbeeld te geven, hopen we ook dat gezinnen en bedrijven meer aandacht hebben voor efficiënter energieverbruik, want er zijn alleen maar voordelen aan verbonden.”

Hilde Claes

Burgemeester stad Hasselt

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be