EDF Luminus en de Stichting EDF stellen de hele zomer lang het werk van Tomi Ungerer tentoon in het PASS

Als projectpartners van Mons 2015 openen EDF Luminus en de Stichting EDF op woensdag 24 juni 2015 de tentoonstelling "Tomi Ungerer, Mijn Energie" in het PASS in Frameries. Een ludieke hernieuwde kennismaking met energie, met de nodige humor en spot.

Tomi Ungerer, een bekend kunstenaar uit de Elzas die wereldwijd erkenning geniet, is sterk geïnspireerd door het thema energie in het algemeen en elektriciteit in het bijzonder. Hij geeft met heel wat humor en humanisme zijn visie op het gebruik van deze energiebron in ons dagelijks leven. Vaak komische situaties, soms opstandige huishoudtoestellen, een poëtisch beeld van elektriciteitslijnen, ... De kunstenaar plaatst energie steeds dicht bij de mens en in dienst van het milieu. Thérèse Willer, Conservatrice van het Musée Tomi Ungerer in Straatsburg: “De tekenaar leeft zich uit in enkele uitbundige variaties op het thema en bedenkt personages die op de meest onverwachte plaatsen aangesloten zijn op een stopcontact of die zijn opgesloten in reusachtige gloeilampen.”

Deze tentoonstelling, een organisatie van EDF Luminus in nauwe samenwerking met de teams van het PASS, de Stichting EDF en het Musée de Strasbourg, wordt het belangrijkste evenement van EDF Luminus in het kader van de samenwerking met de stad Bergen, aangezien het de hele zomer lang deel uitmaakt van het officiële programma van Mons 2015, Culturele hoofdstad van Europa.

Er zullen een zestigtal werken worden tentoongesteld. De tentoongestelde tekeningen behoren tot een fonds van in totaal een honderdtal tekeningen, schetsen, studies en ontwerpen die de kunstenaar heeft gemaakt voor reclamecampagnes of specifieke evenementen.

De keuze voor het PASS als locatie voor deze tentoonstelling is een logische keuze. Deze voormalige mijnsite is immers de getuige van een lang industrieel en energieverleden. Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “Deze mijnsite heeft een echte metamorfose ondergaan en is uitgegroeid tot een plaats voor onderwijs en innovatie. Ook EDF Luminus ondergaat een grondige verandering: het bedrijf wil van een eenvoudige leverancier en producent van energie uitgroeien tot een volwaardige energiepartner.”

Praktische informatie

Plaats: PASS (Rue de Mons 3 te 7080 Frameries)

Datum: van 25 juni tot 31 augustus 2015

Meer informatie op www.edfluminus.be en www.pass.be.

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be