EDF Luminus Groep breidt dienstenaanbod uit dankzij meerderheidsparticipatie in Naessens HVAC

EDF Luminus’ dochter ATS neemt een meerderheidsbelang in Naessens HVAC gevestigd in Deerlijk dat gespecialiseerd is in verwarming, ventilatie, sanitair en warmtepompoplossingen voor de B2B-sector. 

De firma NAESSENS HVAC werd opgericht in februari 2001 door Luc Naessens. Na 17 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een stevige KMO met een 45-tal werknemers dat gespecialiseerd is in de installatie en onderhoud van HVAC installaties  voor de B2B-sector.  De omzet in 2017 bedroeg 11 miljoen EUR.

ATS, met hoofdzetel in Merelbeke, maakt sinds 2015 deel uit van de Groep EDF Luminus. Het bedrijf stelt ongeveer 700 personen te werk. Vandaag verwerft het 70% van het kapitaal van Naessens HVAC. De continuïteit zal verzekerd zijn doordat het huidige managementteam op post blijft.

De participatie van ATS is een logische keuze: na het meerderheidsbelang in de firma Gezel II in  2017, gevestigd in Buggenhout kan ATS zijn B2B HVAC-diensten nu ook aanbieden in West-Vlaanderen en omgeving en kan het zich positioneren als een partner voor totaaloplossingen, een one stop shop.

Grégoire Dallemagne, CEO van de Groep EDF Luminus: “Nu Naessens HVAC deel uitmaakt van onze dochteronderneming ATS, kunnen we bedrijven en openbare instellingen nog beter helpen om minder energie te verbruiken en dus hun factuur en ecologische voetafdruk te verkleinen. De Groep EDF Luminus telt vandaag bijna 2.000 medewerkers. Het leeuwendeel houdt zich bezig met energie-efficiënte oplossingen en hernieuwbare energie.” 

Luc Naessens, oprichter en bestuurder van Naessens HVAC: “Dankzij de keuze voor ATS en de EDF Luminus Groep kunnen we steunen op sterke partners met een ambitieuze industriële visie. We krijgen de kans verder te groeien in overeenstemming met de nieuwe noden van onze B2B-klanten. Bovendien worden we deel van een groep die onze waarden en ondernemingsvisie deelt.”

Naessens HVAC treedt toe tot de Groep EDF Luminus naast de partners die de laatste jaren bij de groep zijn gekomen zoals Rami Services, Dauvister, ATS Groep, Vanparijs Engineers, Leenen Luminus, EDF Luminus Solutions, Newelec en Insaver. Meer info over de verschillende activiteiten van al onze partners zijn terug te vinden op www.edfluminus.be.

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be