EDF Luminus lanceert een nieuw 100% groen en 100% Belgisch tarief: “Luminus #BeGreen”

Naar aanleiding van de lancering van haar nieuwe 100% Belgische en 100% groene tarief “Luminus #BeGreen” stelt EDF Luminus de smartflower voor, het eerste gebruiksklare en alles-in-één fotovoltaïsche systeem. Twee scholen maken kans op dit revolutionaire systeem.

Luminus #BeGreen Fix: 100% groen, 100% Belgisch en 100%  CO₂-neutraal  gas

Het nieuwe tarief Luminus #BeGreen Fix is nog een voorbeeld van het voornemen van EDF Luminus om een actieve rol te spelen in de productie van hernieuwbare energie en de strijd tegen de klimaatverandering. Het garandeert 100% groene elektriciteit die uitsluitend afkomstig is van onze Belgische hernieuwbare energiebronnen (windenergie, zonne-energie en waterkrachtenergie) die goed zijn voor het gemiddeld verbruik van 200.000 gezinnen. Het nieuwe tarief voorziet bovendien ook in de levering van CO₂-gecompenseerd gas dankzij de financiële ondersteuning van projecten die de opwarming van de aarde bestrijden.

Luminus #BeGreen heeft niet enkel respect voor het milieu, maar ook voor het budget van de klant, aangezien het heel wat voordelen inhoudt: vaste prijs gedurende één jaar, het 1ste jaar twee maanden gratis elektriciteit als welkomstkorting en tal van andere voordelen zoals tot 60% korting op de aankoop van ledlampen voor al onze klanten. Deze voordelen komen bovenop de gebruikelijke 5-sterrenservice[i] van de leverancier (24/24 klantendienst, regeling van de verhuis met één telefoontje, budgetopvolging dankzij de app MyLuminus, elektronische facturatie, enz.).

 

Een smartflower, een uniek fotovoltaïsch systeem, om de toekomstige generaties te sensibiliseren voor hernieuwbare energie

Naar aanleiding van de lancering van dit nieuwe tarief en om de toekomstige generaties bewust te maken van het belang van hernieuwbare energie voor het voortbestaan van de planeet, organiseert EDF Luminus een wedstrijd voor lagere en middelbare scholen. Deelnemers surfen naar de website www.luminus.be/wedstrijd en posten er tussen 1 oktober en 15 november foto’s van een tekening of een knutselwerk dat een project voorstelt om de school “groener” te maken. De twee origineelste ontwerpen worden beloond met de installatie van een smartflower, het 1ste gebruiksklare en alles-in-één fotovoltaïsche systeem ter wereld. Dit revolutionaire zonnepanelensysteem van 6 meter hoog in de vorm van een bloem produceert 4.000 kWh, wat tot twee keer meer energie is dan een klassieke installatie.

 

Een energiepartner ten dienste van de mens en de planeet

EDF Luminus investeert al meer dan 60 jaar in de productie van hernieuwbare energie. Ruim 17% van de stroom wordt geproduceerd door hernieuwbare energiebronnen in België. Het bedrijf is nummer 1 wat betreft de productie van onshore windenergie en waterkracht in België. Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “Vanuit klimaatoogpunt staan we op een keerpunt in onze geschiedenis. Iedereen kan zijn steentje hiertoe bijdragen, ongeacht zijn of haar positie in de samenleving. EDF Luminus, als verantwoordelijke stroomproducent, wil alle burgers hiervoor warm maken. De sensibilisering van de toekomstige generaties is essentieel voor het voortbestaan van de planeet. Onze 1500 medewerkers zetten zich elke dag in om van EDF Luminus de eerste energiepartner van onze klanten te maken die hen vooruitgang en comfort biedt dankzij onze 5-sterrenservice, onze innoverende en duurzame oplossingen, de wereldwijde expertise van EDF en onze sterke lokale verankering.  De initiatieven die we vandaag aankondigen, zijn hier nogmaals een bewijs van.”

[i] 5-sterrenservice volgens de rangschikking van de VREG

Flyer #BeGreen NL / FR

PDF - 457 Kb

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

[email protected]

www.luminus.be