EDF Luminus maakt het stadion van KRC Genk het groenste van het land: de Luminus Arena

EDF Luminus en KRC Genk kondigen vandaag hun samenwerking aan om het KRC Genk stadion tegen 2020 CO2-neutraal te maken, een unicum in België. Het stadion zal voortaan ook door het leven gaan als de Luminus Arena.

 

Het eerste CO2-neutrale stadion van België

EDF Luminus zal verschillende werken uitvoeren aan het stadion met als objectief om tegen 2020 CO2-neutraal te zijn. Verwarming en koeling zullen worden geautomatiseerd. Stookketels zullen worden vervangen. Leidingen zullen worden geïsoleerd, de  terreinverwarming geoptimaliseerd. Elektrische circuits worden vervangen. Ook zullen 400 zonnepanelen op het dak worden geplaatst. En nog veel meer… De werken starten nog dit jaar. Verwacht wordt dat deze snel zullen leiden tot een daling van het elektriciteits- en gasverbruik met 30%.

Het stadion van KRC Genk wordt omgedoopt tot de Luminus Arena en zal als CO2-neutraal stadion in de voetsporen treden van buitenlandse voetbaltempels zoals de Amsterdam Arena, het Wembley stadion en de Commerzbank Arena in Frankfurt.

Eerste energiepartner

Deze samenwerking kadert volledig in de strategie van EDF Luminus om de eerste energiepartner te zijn, niet alleen van residentiële klanten maar ook van professionele klanten. Grégoire Dallemagne, CEO EDF Luminus: “Door onze recente overnames van o.a. ATS, Dauvister en Vanparijs Engineers kunnen we een volledig dienstenaanbod voorstellen aan onze professionele klanten. De samenwerking met KRC Genk zal ons toelaten dit zeer zichtbaar te maken naar de buitenwereld toe. Bij EDF Luminus zijn we dan ook enorm trots dat we van de Luminus Arena het eerste CO2 -neutrale stadion van België zullen maken en dat we onze Limburgse verankering nog meer kunnen versterken.”

Ook de supporters en het grote publiek zullen inspiratie kunnen vinden in deze samenwerking. De werken zullen worden vertaald naar concrete, innoverende en duurzame tips om thuis energie te besparen en de ecologische voetafdruk te verkleinen. Op de website van KRC Genk zullen bovendien ook de verschillende fases van de werken en hun vooruitgang kunnen gevolgd worden.

Innovatie hoog in het vaandel

Iedereen kan zijn steentje bijdragen in de strijd tegen de klimaatopwarming. Ook voetbaltempels en dat heeft KRC Genk goed begrepen. Patrick Janssens, CEO KRC Genk: “KRC Genk is een gemeenschapsclub, en heeft daarom een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Ons stadion is 20 jaar oud, en dus niet bepaald een voorbeeld van duurzaamheid. We waren als club al een tijdje aan het denken over hoe we hier verandering in konden brengen. De gesprekken met Luminus deden ons inzien dat zij ons als partner hierin kunnen ondersteunen. Hieruit is de ambitieuze doelstelling ontstaan om tegen 2020 een CO2-neutraalstadion te realiseren. Een plan waarin we ook onze supporters én business relaties actief zullen betrekken. Cristal blijft trouwe partner van de club. Brouwerij Alken-Maes is trouwens ook een innovator op dit terrein. Alken-Maes werkt als brouwerij zeer actief op vlak van duurzaamheid, door onder andere haar CO2-uitstoot en waterverbruik aanzienlijk te verminderen. Er zal nog steeds Cristal geschonken worden in het stadion en KRC Genk blijft hoe dan ook het grootste Cristal-café.”

Luminus Arena

JPG - 9.0 Mb

stadion-KRC-Genk-2.png

PNG - 3.2 Mb

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Willem Boogaerts

Brand & Communication Manager

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be