EDF Luminus monitort energieverbruik in 54 scholen van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

EDF Luminus plaatst een telemetriesysteem in 54 scholen van het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap. Met het installeren van telemeters op elektriciteitsaansluitingen wil GO! het sluimer- en ander energieverbruik in hun scholen verminderen.

Telemetrie

Bij telemetrie wordt het energieverbruik op de voet gemonitord (kwartierwaarden in plaats van een jaarlijkse meting) en worden de verbruiksgegevens automatisch geanalyseerd. Op die manier beschik je over meer en correctere data van het energieverbruik. De telemeters worden geïnstalleerd door ATS, het filiaal van EDF Luminus.

Opvolging van het verbruik

Door de tijdsgebonden weergave van het verbruik is de hoeveelheid verbruikte energie zichtbaar op gelijk welk moment van de dag of de nacht en kunnen sluipverbruiken en abnormale verbruiken sneller worden gedetecteerd.

Luc Van Gasse, Algemeen Directeur Scholengroep 6 van GO!: “Met de telemeters kunnen we sneller bijsturen bij energieverspilling en de oorzaken ervan achterhalen. Bovendien krijgen we een beter overzicht van het verbruik om prioriteiten te leggen bij investeringen. Daarom past het volledig in ons REG-beleid (rationeel energiegebruik). Het feit dat de centrale diensten van GO! als co-financierder optreden, onderstreept het belang van het telemetrieproject voor de scholen van het GO!.”

Vlaams Klimaatbeleidsplan 2013-2020

Grégoire Dallemagne: “EDF Luminus stelt zijn expertise graag ter beschikking aan het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap om zo 54 scholen te helpen bij het verminderen van hun energieverbruik. Dit initiatief draagt ook positief bij tot het  Vlaams Klimaatbeleidsplan 2013-2020.” 

Luc Van Gasse

Algemeen Directeur Scholengroep 6, GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be