EDF Luminus neemt Vanparijs Engineers over

EDF Luminus verwerft 100% van de aandelen in het kapitaal van Bleyveld Co NV, gekend onder de merknaam Vanparijs Engineers, een ingenieursbureau met uitgebreide expertise in engineering, contracting en onderhoud van WKK- (gelijktijdig opwekken van elektriciteit en warmte) en UPS installaties (ononderbroken netvoeding). 

Vanparijs Engineers

Vanparijs Engineers, met hoofdzetel te Hoegaarden, stelt 30 werknemers te werk. Het ingenieursbureau stelt enerzijds technische oplossingen voor aan B2B-klanten om in hun eigen energieopwekking te voorzien (WKK of cogeneratie). Anderzijds verzekert Vanparijs Engineers een ononderbroken stroomvoorziening via UPS-installaties (Uninterrupted Power Supply). Het bureau biedt daarvoor allereerst engineeringdiensten aan gaande van audit, haalbaarheid, ontwerp, werfopvolging tot oplevering. Vervolgens treedt het ook op als contractor voor de uitvoering van het project. Tot slot zorgt Vanparijs Engineers ook voor het onderhoud van de installaties. Het bureau realiseerde in 2015 een zakencijfer van 7.5 miljoen EUR.

Eerste energiepartner

Door de overname van Vanparijs Engineers zet EDF Luminus een volgende belangrijke stap in de realisatie van zijn strategie om de eerste energiepartner te zijn. Grégoire Dallemagne, CEO EDF Luminus: “Deze overname past perfect in onze strategie om een volledig energiediensten aanbod uit te bouwen. B2B klanten zoeken volop naar oplossingen om hun energieverbruik te optimaliseren, een behoefte waarop we met WKK-installaties en UPS’en kunnen inspelen en hierdoor onze ambitie om de eerste energiepartner te zijn kunnen waarmaken.”

Continuïteit verzekerd

Huidige managers Patrick Steegmans en Sébastien Farinotti van Vanparijs Engineers blijven in hun functies actief als co-CEO’s. “Doordat we nu deel uitmaken van een sterke groep kunnen we nu nog beter inspelen op technologische evoluties en samen nieuwe innovatieve producten en diensten aanbieden aan onze klanten”, aldus beiden. 

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be