EDF Luminus opnieuw verkozen tot Top Employer

Voor het derde jaar op rij maakt EDF Luminus deel uit van de 47 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer. Deze award wordt uitgereikt door het Top Employers Institute en bevestigt de positie van EDF Luminus als voorkeurswerkgever in de energiesector, waarin EDF Luminus bovendien als enige deze titel draagt.

Het Top Employer project

Het Top Employer project wordt georganiseerd door het Top Employers Institute. Dat internationaal instituut werd opgericht op gemeenschappelijk initiatief van personen uit de academische wereld, journalisten, bedrijven, onderzoekers en internationale uitgeverijen. Het heeft als doel een onafhankelijke evaluatie en een erkenning van het HR-beleid van de bedrijven uit te voeren. Om het Top Employer label te verkrijgen, wordt elk aspect van het HR-beleid beoordeeld op vijf criteria: werkomstandigheden, opleiding en professionele ontwikkeling, groeikansen en bedrijfscultuur. Enkel bedrijven die voldoen aan deze strenge criteria ontvangen het Top Employer label.

 

Boeiende carrières

EDF Luminus is zeer vereerd om deze award voor de derde keer op rij te ontvangen. Ondanks de vele marktuitdagingen en de sector die in volle transformatie is, biedt EDF Luminus boeiende loopbanen in nieuwe domeinen. EDF Luminus combineert het beste van twee werelden: het maakt deel uit van EDF, wereldleider voor elektriciteit, maar blijft daarnaast lokaal verankerd. Op die manier heeft EDF Luminus het voordeel zich als Belgisch bedrijf op mensenmaat te kunnen profileren en daarnaast ontwikkelingsmogelijkheden te kunnen voorstellen die gebonden zijn aan een grote internationale groep, leider in zijn sector.

Grégoire Dallemagne, CEO: “De persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers is voor ons een absolute prioriteit. Wij stellen alles in het werk om een positieve bedrijfscultuur te stimuleren waarin onze medewerkers zich volledig kunnen ontplooien. Deze externe erkenning verheugt ons dan ook ten zeerste.”

Katleen Daems, Corporate HR Director: “Werken bij EDF Luminus impliceert dat je zijn enthousiasme deelt, om zaken in beweging te brengen, om processen te verbeteren en om aan de behoeften van klanten te beantwoorden, maar ook om vooruitgang te boeken in competenties en verantwoordelijkheden ten opzichte van het bedrijf.”

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be