EDF Luminus plaatst 4 snelle laadpalen voor elektrische wagens op Corda Campus in Hasselt

EDF Luminus plaatst 4 snelle laadpalen voor elektrische wagens op Corda Campus, de vroegere Philipssite en innovatieve techcampus in Hasselt waar dagelijks meer dan 2.500 mensen – waaronder 400 werknemers van EDF Luminus -  aan het werk zijn in 85 bedrijven. Met deze laadpalen willen EDF Luminus en Corda Campus duurzame mobiliteit stimuleren.

 

Duurzaam en slim

EDF Luminus levert 100% groene stroom voor de laadpalen en koppelt deze aan de zonnepanelen die zich op het gebouw van Corda 5 bevinden. Op deze manier wordt er maximaal lokaal opgewekte stroom gebruikt. De laadpalen werden geïnstalleerd op 2 locaties op Corda Campus, namelijk in de directe nabijheid van Corda 1 en Corda 5. In totaal kunnen 8 elektrische wagens gelijktijdig laden.

Eenvoudige toegang via de EDF Luminus laadpas

Bezoekers en bewoners van Corda Campus kunnen aan de onthalen van Corda 1 en Corda 5 informatie bekomen voor het verkrijgen van een laadpas waarmee ze hun wagen kunnen opladen. De nieuwe laaddienst wordt in eerste instantie gratis aangeboden door EDF Luminus om bezoekers en bewoners vertrouwd te maken met deze nieuwe dienst.

2020 Doelstellingen

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “EDF Luminus gaat prat op zijn lokale verankering en stelt daarom zijn expertise graag ter beschikking aan Corda Campus. Bovendien kadert dit project in de maatschappelijke betrokkenheid van EDF Luminus. Het initiatief helpt namelijk om tegen 2020 de Europese richtlijn te behalen voor de uitrol van infrastructuur voor schonere brandstoffen.”

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be