EDF Luminus plant drie nieuwe windturbines op het bedrijventerrein Geel West en helpt lokale scholen en parochiecentra energie te besparen

EDF Luminus plant een project van drie nieuwe turbines op het bedrijventerrein Geel West. Daarnaast wil het bedrijf plaatselijke organisaties zoals scholen en parochiecentra ook helpen minder energie te verbruiken. EDF Luminus lanceert daarom een online bevraging waar de inwoners hun voorkeuren kunnen aangeven.

Positieve impact op milieu en omgeving

Eens volledig operationeel zouden de 3 windturbines op het bedrijventerrein Geel West, meer specifiek op de terreinen van Transfurans Chemicals, Boons en Janssen Pharmaceutica, jaarlijks 21.000.000 KWh elektriciteit produceren. Dit komt overeen met het gemiddeld verbruik van ongeveer 6.000 gezinnen. Hierdoor wordt 8.500 ton CO2-uitstoot vermeden in vergelijking met een steenkoolcentrale. Dit is vergelijkbaar met een emissie van ongeveer 3.500 wagens (1) die hierdoor voorkomen wordt.

De groene elektriciteit van de turbines wordt deels gebruikt door Transfurans Chemicals en Janssens Pharmaceutica. Wat niet door deze twee bedrijven wordt verbruikt, wordt op het net gezet.

Energiebesparende projecten

De strijd tegen de klimaatopwarming is een topprioriteit voor EDF Luminus. Daarom zetten we in op hernieuwbare energie en helpen we onze klanten minder te verbruiken. In overleg met de plaatselijke scholen en parochiecentra in de buurt van Geel West, werden mogelijke energiebesparende maatregelen in hun gebouwen geselecteerd. Welke maatregelen juist uitgevoerd worden staat nog niet vast. Dat is aan de mensen van de betrokken deelgemeenten Punt en Stelen om te bepalen. Tot eind september organiseert EDF Luminus daarom een online bevraging waar de inwoners hun voorkeuren kunnen aangeven.

Meer informatie over het windproject en de energieprojecten is te vinden op www.geelwestwind.be.

Een historisch groene producent en leverancier

EDF Luminus investeert al meer dan zestig jaar in de productie van hernieuwbare energie. Meer dan 18% van zijn energieproductie is afkomstig van hernieuwbare energiebronnen van Belgische oorsprong. EDF Luminus is  de nummer 1 in België in onshore windenergie. Met zijn windpark van 135 turbines produceert EDF Luminus jaarlijks 667 GWh energie. Dit komt neer op een energieverbruik voor ongeveer 168.000 gezinnen.

  1. Op basis van 15.000 km/jaar en een gemiddelde uitstoot van het Belgisch wagenpark van 152,5 g CO2/km

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.537 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Contact

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

[email protected]

www.luminus.be