EDF Luminus publiceert zijn vierde duurzaamheidsrapport

Het vierde duurzaamheidsrapport van EDF Luminus staat online. Het is opgesteld overeenkomstig de internationale standaard GRI4 om nog beter tegemoet te komen aan de verwachtingen van de stakeholders.

De opmerkelijke feiten van 2015

Het duurzaamheidsrapport van EDF Luminus geeft een overzicht van de opmerkelijke feiten van het bedrijf – zoals de resultaten over drie jaar – op ethisch, commercieel, financieel, ecologisch en maatschappelijk vlak.

Als opmerkelijke feiten van 2015 kunnen we onder meer melden dat:

  • er geen enkel ongeval met werkverlet werd geregistreerd;
  • EDF Luminus de belangrijkste speler is geworden op het vlak van onshore windenergie in België en nog steeds de enige Belgische energieleverancier is die zijn globale CO2-voetafdruk publiceert;
  • de overname van ATS en Leenen, na Dauvister en voor Vanparijs, ertoe bijdraagt om van EDF Luminus een belangrijke leverancier van energiediensten te maken en de eerste partner van zijn klanten op het vlak van energie-efficiëntie.

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “EDF Luminus is trots dat het bedrijf de uitdagingen aanpakt waarmee het vandaag geconfronteerd wordt. De meeste aandacht gaat uit naar de strijd tegen de klimaatopwarming. Het is onze plicht om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze klanten te helpen hetzelfde te doen. In dit rapport willen we de resultaten van onze inspanningen delen met onze stakeholders. In een energiesector in volle evolutie lijkt het ons cruciaal om op transparante wijze aan te tonen hoe we die veranderingen verantwoord en duurzaam aanpakken, door welke acties en met welke resultaten.”

Internationale standaard GRI4

Het rapport beantwoordt voor het eerst aan de internationale standaard GRI4, een primeur in België voor de energiesector. De GRI4-standaard waarborgt dat:

-  de te behandelen onderwerpen formeel ter raadpleging werden voorgelegd aan de stakeholders, zoals beschreven in het rapport;

-  voor elk belangrijk thema de uitdagingen, de acties en de indicatoren beschreven worden.

Zoals elk jaar kan het rapport online worden geraadpleegd (www.edfluminus.be).  Een gedrukte versie op gerecycleerd, gecertificeerd en CO2-gecompenseerd papier kan op eenvoudig verzoek worden verkregen via csr@edfluminus.be.

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be