EDF Luminus sleept contract bij ESV Energie in de wacht en levert elektriciteit en aardgas aan merendeel van de Vlaamse ziekenhuizen en zorginstellingen

EDF Luminus levert vanaf 1 januari 2017 elektriciteit en aardgas aan de 215  instellingen aangesloten bij ESV Energie, waaronder ziekenhuizen, woonzorgcentra en revalidatiecentra. In totaal betreft het een 1.500-tal leverpunten, goed voor een levervolume van iets meer dan 1 TWh gas en elektriciteit samen per jaar. Dit komt overeen met het verbruik van ongeveer 100.000 gezinnen. 

Driejarig contract voor de levering van elektriciteit en aardgas

EDF Luminus won de energie-aanbesteding van ESV Energie en sleept daarmee een driejarig contract voor de levering van elektriciteit en aardgas in de wacht. Het contract omvat een volume van ongeveer 600 GWh aardgas en 435 GWh elektriciteit per jaar. Daarmee was het de grootste energie-aanbesteding van 2015 in heel België.

Voor de aanbesteding werd er niet enkel rekening gehouden met de energieprijs, maar ook met de mogelijkheid om die prijs aan te passen aan de markevolutie en het bijhorend advies om voordelen te halen uit de prijsschommelingen op de energiemarkt. Daarnaast speelde ook de aangeboden dienstverlening, zoals ondersteuning bij technische pannes en oplossingen voor het verminderen van het energieverbruik, een belangrijke rol.

Duurzame energie-oplossingen

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “We zijn erg blij dat we elektriciteit en aardgas zullen leveren aan het merendeel van de Vlaamse ziekenhuizen en zorginstellingen. Daarnaast wil EDF Luminus een echte energiepartner zijn en verheugen we er ons op  de instellingen aangesloten bij ESV Energie te begeleiden in de energietransitie.”

 

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be