EDF Luminus verwerft een meerderheidsbelang in ATS NV, onmisbare speler op het vlak van energiediensten

EDF Luminus verwerft een meerderheidsparticipatie in het kapitaal van ATS NV. Door deze transactie, wordt EDF Luminus een hoofdrolspeler op het vlak van energiediensten in België en zal het in staat zijn een totaal aanbod aan technologische oplossingen aan te bieden aan industriële klanten evenals aan klanten in de tertiaire en openbare sector.

ATS, met hoofdzetel te Merelbeke, stelt ruim 600 werknemers tewerk. Het bedrijf realiseerde in 2014 een zakencijfer van ruim 100 miljoen EUR. Het stelt een totaal aanbod aan technologische oplossingen voor aan industriële klanten evenals aan klanten in de tertiaire en openbare sector. Zo biedt het naast de distributie van elektrisch materiaal geïntegreerde oplossingen aan voor elektriciteit en verwarming. Dit gaat van ontwerp en engineering tot installatie en onderhoud van industriële elektrische netwerken, automatiseringsprojecten, industriële koeling, branddetectie en hydraulische systemen.

 

EDF Luminus en ATS zullen deze klanten nog beter kunnen begeleiden door hun samen oplossingen aan te reiken op het vlak van energie efficiëntie en optimalisatie van hun verbruik. Deze participatie in ATS kadert in de langetermijnstrategie van EDF Luminus die in 2014 reeds resulteerde in twee belangrijke partnerships met Rami Services enerzijds en Dauvister anderzijds, twee ondernemingen die energiediensten aan particulieren en KMO’s aanbieden.

 

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “Door deze participatie in ATS zetten we een enorme stap voorwaarts in onze strategie om de eerste energiepartner te worden. We zullen immers onze klanten vanaf nu nog beter kunnen bijstaan in het optimaliseren van hun energieverbruik door samen totaaloplossingen aan te bieden zoals verbruiksadvies, de volledige realisatie van elektrische- en verwarmingsinstallaties tot en met het onderhoud ervan”.

 

René Schepens, CEO van ATS: “De samenwerking met EDF Luminus zal ATS in staat stellen de kwaliteit van onze diensten nog te verrijken en ook beter aan de verwachtingen van onze klanten te kunnen beantwoorden. De aanwezigheid van een solide aandeelhouder zoals EDF Luminus zal bovendien de stabiliteit en continuïteit van de verdere groei garanderen”.

 

EDF Luminus en ATS willen de transactie finaliseren in het eerste semester van 2015, na goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteiten.

Slides van de persconferentie

PDF - 1.6 Mb

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be