EDF Luminus was vier jaar fiere sponsor van de KBVB

De sponsoring tussen EDF Luminus en de Koninklijke Belgische Voetbalbond is op woensdag 1 augustus 2018 ten einde gelopen. Het is nu tijd om de balans op te maken. Het bedrijf kijkt fier en tevreden terug op deze mooie ervaring.

EDF Luminus was sinds 2014 sponsor van de KBVB en stond gedurende deze vier jaar aan de basis van vele vernieuwende initiatieven.

In overleg met de KBVB lanceerde EDF Luminus de acties Devil of the Match en Devil of the Year om de supporters te betrekken bij de verkiezing van de meeste waardevolle spelers tijdens de wedstrijden van onze nationale A-ploeg. Maar dit is niet alles aangezien het project « Pass the Energy » ook werd ontwikkeld om lokale clubs de kans te geven één jaar gratis elektriciteit te winnen ter gelegenheid van de wedstrijden van onze Rode Duivels.

EDF Luminus heeft ook de sociale en educatieve rol van het voetbal nooit uit het oog verloren via het concept van de 12e Duivel, dit door de supporters een sociaal online platform aan te bieden om hun « sociale » energie te meten en deze energie te herverdelen onder degenen in de hoogste nood, meer bepaald zieke kinderen (in samenwerking met Make a Wish). Daarenboven mag tevens worden benadrukt dat EDF Luminus via de Energy Challenge kinderen sensibiliseerde rond het belang van energiebesparing. Dankzij deze uitdaging gericht aan de scholen kregen drie volledige klassen (van de drie winnende scholen) de kans om de Rode Duivels te ontmoeten.

Bij monde van Bondsvoorzitter Gérard Linard, wil de KBVB ook EDF Luminus danken: « EDF Luminus heeft letterlijk en figuurlijk al haar energie gegeven om het voetbal te stimuleren, dit zowel op nationaal als lokaal vlak. We danken EDF Luminus van harte voor haar inzet en creativiteit en wensen haar veel succes in haar toekomstige projecten. »

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus, deelt ook het enthousiasme van de Bondsvoorzitter: « We danken de Koninklijke Belgische Voetbalbond voor deze bijzonder mooie vierjarige samenwerking die schitterend kon worden afgesloten dankzij de memorabele prestaties van de Rode Duivels op het WK in Rusland. We kunnen met veel fierheid terugblikken op onze gemeenschappelijke verwezenlijkingen en deze meer dan positieve ervaring zal ons zeker en vast van nut zijn in het kader van onze toekomstige uitdagingen.»

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

[email protected]

www.luminus.be