EDF Luminus wint de aanbesteding van katholieke scholen in Vlaanderen en het Brussels Gewest voor de levering van elektriciteit en aardgas

EDF Luminus levert tot eind 2021 energie aan 1.320 scholen in Vlaanderen en het Brussels Gewest, goed voor 2.633 aansluitpunten voor elektriciteit en 2.169 aansluitpunten voor gas. Het vierjarig contract is goed voor een jaarlijks volume van 116 GWh elektriciteit en 405 GWh aardgas. De scholen in West-Vlaanderen kunnen daar nog bijkomen in 2019.

Vierjarig contract voor de levering van groene stroom en aardgas

EDF Luminus heeft daartoe de aanbesteding van de vzw IRO (Interdiocesane Raad Overheidsopdrachten) als aankoopcentrale voor Katholiek Onderwijs Vlaanderen gewonnen. De West-Vlaamse scholen kunnen vanaf 2019 alsnog aansluiten.

Erkenning voor het beleid van EDF Luminus inzake hernieuwbare energie

Olivier De Ryckere van de vzw IRO: “Als grootverbruiker hebben we een openbare aanbesteding georganiseerd om onze scholen budgetzekerheid te bieden en de mogelijkheid te geven in te spelen op marktopportuniteiten. Voor de aanbesteding werd niet enkel rekening gehouden met de prijs, maar ook met het groene karakter van de leverancier. We kozen voor de aankoop van 100% groene stroom die gegarandeerd wordt via garanties van oorsprong. Elke school kan dit nagaan op de website van de VREG, de Vlaamse regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt. Bij de beoordeling hebben we ook rekening gehouden met de investeringen van EDF Luminus in hernieuwbare energie. Het bedrijf investeert bijvoorbeeld fors in onshore windenergie en waterkracht. Daarnaast speelde ook de aangeboden dienstverlening, zoals het online opvolgen van de facturatie- en verbruiksgegevens om de scholen zo veel mogelijk te helpen, een belangrijke rol.” 

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “We zullen niet alleen groene stroom en gas leveren aan al deze scholen. We zullen hen ook helpen minder energie te verbruiken door het continu aanleveren van verbruiksdata waarmee hun eigen energiemonitoringstool kan gevoed worden. Dat past perfect binnen onze strategie: onze klanten energie-efficiëntiediensten aanbieden en hen zo helpen minder te verbruiken. De energie die ze toch nog nodig hebben, produceren we zo veel als mogelijk op hernieuwbare wijze."

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Marijke Van Bogaert

Persverantwoordelijke, Katholiek Onderwijs Vlaanderen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be