EDF Luminus zet haar groei in energie-efficiëntiediensten verder en neemt een meerderheidsbelang in Insaver

Dankzij de samenwerking met Insaver, een belangrijke speler op de Belgische duurzame energiemarkt, breidt EDF Luminus haar aanbod aan energie-efficiëntiediensten verder uit en kan het bedrijf nieuwe oplossingen aanbieden op het vlak van isolatie, zonnepanelen en thuisbatterijen aan residentiële en zakelijke klanten in heel Vlaanderen.

Sinds haar oprichting bleef het aanbod van deze dynamische kmo, die producten en diensten aanbiedt die bekend staan om hun betrouwbaarheid en betaalbare prijzen, verder uitbreiden (zonne-energie, spouwmuurisolatie, dakrenovatie en dakisolatie, gevelisolatie en thuisbatterijen). Insaver groeide uit tot een belangrijke speler op de Belgische duurzame energiemarkt en beschikt over haar eigen installateurs en telt 30 werknemers verdeeld over twee locaties, in Zonhoven en Temse. In vijf jaar tijd steeg de omzet van iets meer dan een half miljoen euro naar meer dan 5 miljoen euro.

Grégoire Dallemagne, CEO van de Groep EDF Luminus, “Met Insaver kunnen we klanten in Vlaanderen helpen minder energie te verbruiken en dus hun factuur en ecologische voetafdruk te verkleinen. De Groep EDF Luminus telt vandaag bijna 2.000 medewerkers. De meerderheid houdt zich bezig met energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie.”

Jan Pollaris, medeoprichter en Algemeen Directeur van Insaver : “In een wereld waarin de energiemarkt een grote verandering doormaakt, is het voor een bedrijf als het onze belangrijk om te kunnen steunen op een sterke partner die onze visie deelt om de planeet te beschermen voor de toekomst. Met EDF Luminus, waarmee we dezelfde menselijke waarden en eenzelfde kijk op het milieu delen, krijgen we de kans om te innoveren en ons dienstenaanbod nog meer te diversifiëren om zo nog beter tegemoet te komen aan de nieuwe noden van onze klanten.”

Insaver, dat gevestigd is in Zonhoven, werd in 2012 opgericht door Jan Pollaris en Tom Martens en kort daarna versterkt door Rudy Bonten. De oprichters deelden dezelfde passie, namelijk groene energie en minder energie verbruiken.  Ze wilden meer comfort bieden aan hun klanten door de energie-efficiëntie van hun woningen te verbeteren. Alle realisaties van Insaver dragen bij aan het behoud van de planeet en de vermindering van de CO2-uitstoot. Een gedachtegang waar ook EDF Luminus achterstaat.

Insaver treedt vandaag toe tot de Groep EDF Luminus en vervoegt zo ook de partners die de laatste jaren al bij de groep zijn gekomen: Rami Services, Dauvister, ATS, de Groep Vanparijs, Leenen Luminus, EDF Luminus Solutions en Newelec. Meer info over de verschillende activiteiten van al onze partners zijn terug te vinden op www.edfluminus.be.

 

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be