Een dividend van 4,4% voor de coöperanten van Luminus Wind Together*

Brussel – Gisterenavond vond in La Tricoterie in Sint-Gillis de derde Algemene Vergadering van de in 2016 opgerichte coöperatie EDF Luminus Wind Together CVBA plaats. Deze heeft beslist aan alle coöperanten een dividend van 4,4% toe te kennen voor hun investering in lokaal geproduceerde groene energie. De Algemene Vergadering werd onmiddellijk gevolgd door een Buitengewone Algemene Vergadering, om te stemmen en de huidige naam van de coöperatie (EDF Luminus Wind Together) te veranderen door Luminus Wind Together.

Een initiatief om de lokale verankering te versterken en de burger aan te moedigen deel uit te maken van de energietransitie

Luminus Wind Together is de coöperatie die in maart 2016 door Luminus werd opgericht om burgers te betrekken bij de ontwikkeling en uitbating van haar windenergieprojecten. Het doel van deze coöperatie bestaat erin om een coöperatief kapitaal op te halen dat geïnvesteerd zal worden in diverse projecten omtrent hernieuwbare energie, en om de publieke opinie te sensibiliseren voor hernieuwbare energie.

Het bewijs van een groeiende mobilisatie voor een groenere wereld

Sinds 2017 werden reeds drie openbare aanbiedingen van aandelen ten belope van telkens 2 miljoen euro georganiseerd. Op die manier konden de windmolenparken van Tessenderlo, Puurs en Lochristi in Vlaanderen en van Floreffe, Berloz en Ciney in Wallonië door de coöperanten worden gefinancierd.

Zoals gisteren aangekondigd op de Algemene Vergadering zal in juni een nieuw openbaar aanbod van aandelen geopend worden met betrekking tot drie parken, in Vlaanderen en in Wallonië. Met deze nieuwe parken hoopt de coöperatie Luminus Wind Together nieuwe coöperanten aan te trekken voor wie duurzaamheid en economie hand in hand gaan en voor wie investeringen in energie-efficiëntie “eco-logisch” zijn: economisch verantwoord en logisch, om de uitdrukking van Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus en stichtend lid van de coöperatie, te gebruiken.

Bij het afsluiten van het boekjaar op 31 december 2018 telde de coöperatie 1.835 coöperanten. De Algemene Vergadering besliste gisteren om hen een dividend van 4,4% uit te keren. De coöperatie heeft tevens de opdracht om te informeren en te sensibiliseren. In dat opzicht werd de keuze voor de zaal “La Tricoterie”, vzw en burgercoöperatie die socio-culturele, ecologische en socialecohesie-initiatieven aanmoedigt, positief onthaald.

Intekenen kan nog steeds

De prijs voor een aandeel bedraagt 125 euro. Alle natuurlijke of rechtspersonen die in België verblijven of gevestigd zijn, kunnen op de aandelen intekenen. Luminus Wind Together beoogt een gemiddeld rendement van 4,4% van de nominale waarde van de aandelen, maar er is geen gegarandeerd minimumdividend. Iedereen kan op maximaal 24 aandelen intekenen, hetzij voor een totaalbedrag van 3.000 euro. Zo kan een gezin bestaande uit 2 ouders en 2 kinderen hoogstens 4 keer 24 aandelen van 125 euro kopen.

Luminus, leider in energietransitie

Voor Luminus is de strijd tegen de klimaatopwarming een werk van elke dag. Het bedrijf investeert al meer dan 60 jaar in de productie van hernieuwbare energie. Meer dan 24% van zijn stroom wordt geproduceerd door Belgische hernieuwbare energiebronnen. Luminus is nummer 1 op het vlak van waterkracht en onshore windenergie in België. Het bedrijf telt vandaag 190 windmolens die een vermogen van 450 MW vertegenwoordigen. Tegen 2022 wil het zijn geïnstalleerd vermogen van hernieuwbare energie verhogen tot 800 MW.

 

 

* EDF LUMINUS WIND TOGETHER CVBA

Peter Dercon

Head of External Communication a.i., Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be