Een project van 3 nieuwe windturbines in Yvoir en Assesse

Een project van 3 nieuwe windturbines in Yvoir en Assesse

Luminus, nummer 1 in windenergie op het vasteland in België, stelt vanavond zijn nieuwe windproject voor aan de inwoners en het gemeentebestuur van Yvoir en Assesse. Het bedrijf dat erg geëngageerd is in de strijd tegen de klimaatverandering plant er de bouw van 3 nieuwe windturbines. Deze zouden elk jaar 15.000.000 kWh groene energie produceren, wat overeenkomt met het jaarlijkse verbruik van 3.750 gezinnen.

De strijd tegen de klimaatverandering

Voor Luminus is de strijd tegen de klimaatverandering een werk van elke dag. Het bedrijf investeert al meer dan 60 jaar in de productie van hernieuwbare energie. Meer dan 26% van zijn energieproductie is afkomstig van hernieuwbare energiebronnen van Belgische oorsprong. Luminus is nummer 1 in windenergie op het vasteland in België en in waterkracht in België.

Positieve impact op het milieu

Eens volledig operationeel zouden de 3 nieuwe turbines in Yvoir en Assesse, met een maximale capaciteit van 4,5 MW, elk jaar 15.000.000 kWh groene energie produceren, wat overeenkomt met het jaarlijkse verbruik van ongeveer 3.750gezinnen. Hierdoor wordt elk jaar 6.500 ton CO2 vermeden in vergelijking met een thermische centrale op gas. Dit is vergelijkbaar met de uitstoot van ongeveer 3.000 wagens (1). 

Buurtbewoners worden geïnformeerd

Luminus informeert vanavond de buurtbewoners en het gemeentebestuur over zijn plannen om 3 nieuwe windturbines te bouwen in Yvoir en Assesse. Tijdens de bijeenkomst worden de betrokkenen geïnformeerd over de gebruikelijke procedure en de geplande milieu-effectenstudie. Dit onderzoek wordt door een onafhankelijk studiebureau uitgevoerd en houdt rekening met de opmerkingen van de buurtbewoners. De resultaten worden beschikbaar gesteld voor het publiek en de betrokken partijen.

(1) Op basis van 15.00 km/jaar en een gemiddelde uitstoot van het Belgische wagenpark van 152,5 g CO2/km

 

Contacteer ons
Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.278 MW in januari 2021 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 24%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.100 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het negende jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 73 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Luminus
Koning Albert II laan 7
1210 Brussel
België