Een project van 7 nieuwe windturbines in Doische

Luminus en ENGIE stelden gisterenavond hun nieuwe windproject voor aan de inwoners en het gemeentebestuur van Doische. De 7 geplande windturbines zullen elk jaar ​ 95 200 000 kWh groene energie produceren, wat overeenkomt met het verbruik van 27 200 gezinnen.

Positief impact op het milieu
De 7 nieuwe windturbines, met elk een maximale capaciteit van 6,8 MW, zullen elk jaar ongeveer 95 200 000 kWh groene energie produceren, goed voor het jaarlijks energieverbruik van ongeveer 27 200 gezinnen. Hiermee wordt ieder jaar 13 900 ton CO2 (eq) vermeden in vergelijking met de gemiddelde uitstoot van de Belgische elektriciteitsmix. Deze besparing is vergelijkbaar met de uitstoot van ongeveer 4 900 dieselwagens.

De gekozen locatie, gelegen in deelgemeente Vodelée, heeft veel voordelen voor de ontwikkeling van windenergie:

  • Ver van de omliggende woongebieden
  • Een groot windpotentieel en dus een zeer goed potentieel voor de productie van hernieuwbare energie
  • Goede toegankelijkheid van de site

Het windproject in Vodelée zou het Waalse Gewest ook helpen zijn klimaatdoelstelling van elk jaar 6 200 GWh windenergie tegen 2030 te halen.

Buurtbewoners worden geïnformeerd

Gisterenavond hebben Luminus en ENGIE de buurtbewoners en het gemeentebestuur van Doische geïnformeerd. Tijdens de bijeenkomst werden de betrokkenen op de hoogte gebracht van de gebruikelijke procedure en de geplande milieu-effectenstudie. Dit onderzoek wordt door een onafhankelijk studiebureau uitgevoerd en houdt rekening met de opmerkingen van buurtbewoners. De resultaten worden beschikbaar gesteld voor het publiek en de betrokken partijen.

 

 

 

Over ENGIE

ENGIE is de Belgische marktleider in de productie en verkoop van elektriciteit, aardgas en energiediensten. Het bedrijf heeft resoluut gekozen voor de overgang naar een koolstofvrije economie en biedt zijn residentiële, professionele en industriële klanten innoverende oplossingen voor een efficiënter en rationeler energiegebruik en meer comfort. Als een van de grootste producenten van groene energie van het land produceert ENGIE elektriciteit dicht bij zijn klanten, dankzij een gediversifieerd en koolstofarm productiepark.

ENGIE in België in enkele cijfers: 7.500 medewerkers, 2,8 miljoen klanten, oftewel 44% van de gas- en elektriciteitsmarkt, 9.500 MW productiecapaciteit, waarvan bijna 800 MW hernieuwbare capaciteit en meer dan 100 projecten en 95.000 kinderen die worden geholpen door de ENGIE Foundation.

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be