Eerste Algemene Vergadering van EDF Luminus Wind Together cvba beslist 4,4 % dividend uit te keren aan de 1.151 coöperanten

Gisterenavond vond in het Stripmuseum in Brussel de allereerste Algemene Vergadering van de in 2016 opgerichte coöperatie EDF Luminus Wind Together CVBA plaats. Deze heeft beslist een dividend van 4.4 % toe te kennen voor hun investering in lokaal geproduceerde groene energie.

Een initiatief om de lokale verankering te versterken en de burger aan te moedigen deel uit te maken van de energietransitie

EDF Luminus Wind Together cvba is een coöperatie die door EDF Luminus werd opgericht in maart 2016 om burgers te betrekken bij de ontwikkeling en uitbating van haar windenergieprojecten. Het doel van deze coöperatie bestaat erin om een coöperatief kapitaal op te halen dat geïnvesteerd wordt in diverse projecten omtrent hernieuwbare energie en om de publieke opinie te sensibiliseren voor hernieuwbare energie.

Een success story

Het eerste openbaar aanbod van aandelen ten belope van 2 miljoen euro om in de windparken van Tessenderlo en Berloz te investeren kende een groot succes. 850 coöperanten tekenden op nauwelijks 6 maanden tijd in op alle aandelen. Daartoe werd in oktober 2016 beslist een tweede schijf van aandelen ter waarde van 2 miljoen euro uit te schrijven, ditmaal met betrekking op de windparken van Ciney en Puurs. Bij het afsluiten van het boekjaar op 31 december 2016 telde de coöperatie 1.151 coöperanten. De Algemene Vergadering besliste een dividend uit te keren van 4.4 %.

Intekenen kan nog steeds

De prijs voor een aandeel bedraagt 125 euro. Alle natuurlijke of rechtspersonen die in België verblijven of gevestigd zijn, kunnen op de aandelen intekenen. Wind Together beoogt een gemiddeld rendement van 4,4% van de nominale waarde van de aandelen, maar er is geen gegarandeerd minimumdividend. Iedereen kan op maximaal 24 aandelen intekenen, hetzij voor een totaalbedrag van 3000 euro. Zo kan een gezin bestaande uit 2 ouders en 2 kinderen hoogstens 4 keer 24 aandelen van 125 euro kopen.

Leider in de energietransitie

EDF Luminus investeert al meer dan 60 jaar in de productie van hernieuwbare energie. Meer dan 18% van haar stroom wordt geproduceerd door Belgische hernieuwbare energiebronnen. Het aantal windmolens van EDF Luminus heeft de laatste maanden een constante groei gekend. Vandaag is het bedrijf een belangrijke en onvermijdelijke speler van de windenergiesector in België met 135 windturbines. Ze vertegenwoordigen samen een geïnstalleerd vermogen van 309.7 MW en maken van EDF Luminus marktleider in België.

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be