Eerste opstarttest van het jaar voor de strategische reserve: de centrale van Seraing bevestigt zijn goede werking

Eerste opstarttest van het jaar voor de strategische reserve: de centrale van Seraing bevestigt zijn goede werking

De STEG-centrale van Seraing heeft een nieuwe opstarttest uitgevoerd. De resultaten van deze test, die door EDF Luminus werd georganiseerd, zijn positief. Het is opnieuw een bevestiging van de sleutelrol die deze productie-eenheid speelt in de bevoorradingszekerheid van ons land. 

Deze ochtend heeft het team van de STEG-centrale van Seraing een nieuwe test georganiseerd om de goede operationele werking van deze productie-eenheid aan het begin van het nieuwe jaar te testen. De test startte ’s ochtends om 7u30, om 14u werd 264 MW bereikt en om 14u45 ongeveer 470 MW. 

Ter herinnering, de centrale van EDF Luminus van Seraing (470 MW) maakt sinds 1 november 2014 deel uit van de strategische reserve. Op 31 oktober 2017 werd een koninklijk besluit uitgevaardigd om een strategische reserve aan te leggen voor de winter 2017-2018, om de bevoorradingszekerheid van ons land te versterken. De deelname van deze thermische productie-eenheid, waar een dertigtal personen tewerkgesteld is, werd opnieuw bevestigd.

In november 2016 en in februari 2017 slaagde de centrale van Seraing met succes in de onverwachte opstarttesten die door Elia werden opgelegd. Het bedrijf organiseerde op eigen initiatief al een test bij het begin van deze winter, in december 2017. Deze test is dus de tweede niet-opgelegde test, die EDF Luminus zelf heeft georganiseerd. 

Contacteer ons
Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.340 MW in december 2021 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 24%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.100 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het negende jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 73 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Luminus
Koning Albert II laan 7
1210 Brussel
België