Eurover: nog duurzamere recyclage van hygiëneproducten dankzij zonne-energie van Luminus

Eurover produceert voortaan zijn eigen lokale hernieuwbare energie dankzij de 1279 zonnepanelen die Dauvister, een filiaal van Luminus, op het dak van zijn site in Eupen heeft geïnstalleerd. 84% van deze groene energie zal door het bedrijf zelf worden verbruikt, waarmee ze ieder jaar 90 ton CO2 vermijden.

Leider op het vlak van recyclage

Eurover werd eind 1989 opgericht en zijn nieuwe site is gevestigd in het industriegebied van Eupen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verwerking van hygiëneproducten.

De door Eurover gebruikte technologie is echter zeer energieverslindend. Energie-efficiëntie is dan ook cruciaal voor dit bedrijf. “We verwerken allerlei soorten hygiëneproducten. Voor ons spreekt het voor zich dat we deze producten recycleren door gebruik te maken van groene energie. Deze zonnepanelen kaderen dus perfect binnen de duurzaamheidsambities van Eurover. Voor de installatie hebben we gekozen voor Luminus, via zijn dochteronderneming Dauvister”, verklaart Gennaro Formisano, CEO van Eurover.

100% groene en lokale energie

Met een vermogen van 435 kWp zal deze nieuwe installatie ongeveer 400 MWh per jaar produceren. Ze zal Eurover in staat stellen zijn energieverbruik en zijn energiefactuur te verminderen en tegelijk een belangrijke bijdrage te leveren aan het milieu. Eurover zal meer dan 84% van de geproduceerde elektriciteit zelf verbruiken, waardoor de uitstoot van 90 ton CO2 per jaar kan worden vermeden. De rest van de geproduceerde elektriciteit zal in het net worden geïnjecteerd.

Stéphane Dauvister, co-CEO van Dauvister: “Dauvister heeft een beroep gedaan op de expertise van zijn ingenieurs om de beste technische oplossing te onderzoeken en aan te reiken, met als doel de productie van groene energie te maximaliseren in functie van het verbruiksprofiel van Eurover. Dauvister beschikt over de nodige ervaring om fotovoltaïsche installaties, gekoppeld aan de nieuwste technologieën, te ontwerpen, te plaatsen en te onderhouden met het oog op een gegarandeerd rendement.”

Strijd tegen de klimaatverandering

Voor Luminus is de strijd tegen de klimaatverandering een werk van elke dag. Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus: “Dit project sluit perfect aan op de bestaansreden van ons bedrijf: bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst. We willen onze klanten helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen door zelf de groene stroom te produceren die ze nodig hebben, zoals hier bij Eurover in Eupen het geval is met deze fotovoltaïsche installatie. We zijn trots dat we Eurover kunnen bijstaan met deze zowel economische als ecologische (of eco-logische) investering!”

 

Nico De Bie

Head of External Communications, Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be