Insaver verhuist om verder te kunnen groeien

Insaver, dochteronderneming van Luminus, heeft onlangs zijn intrek genomen in een ruimer gebouw op het bedrijventerrein Europark in Houthalen-Helchteren. De verhuis naar de nieuwe locatie was meer dan nodig gezien de stevige groei die Insaver de voorbije jaren heeft gekend. Het nieuwe gebouw, dat meer plaats en comfort betekent voor de werknemers en voorzien is van een groter magazijn, werd vandaag officieel ingehuldigd in aanwezigheid van burgemeester Yzermans.

Een gestage groei

Sinds 2012 helpt Insaver particulieren en bedrijven bij het produceren van hun eigen groene energie en het verbeteren van hun energie-efficiëntie via de installatie van zonnepanelen, isolatie en thuisbatterijen. In 2017 trad Insaver toe tot de Groep Luminus. De omzet van het bedrijf bedroeg op dat moment 5 miljoen euro. Sinds de toetreding tot de Groep Luminus kende Insaver een enorme groei en richt het zich ook op de bedrijvenmarkt. Insaver draait inmiddels een omzet van 11 miljoen euro.

Werkgelegenheid en lokale verankering

Insaver telt 35 werknemers die actief zijn in Vlaanderen en Brussel. Samen voeren zij meer dan 100 installaties van zonnepanelen, isolatie en thuisbatterijen uit per maand.  Met de verhuis naar het nieuwe pand in Houthalen-Helchteren heeft Insaver de nodige ruimte om nog verder te groeien.  

Jan Pollaris, CEO van Insaver: “Ons bedrijf heeft de laatste jaren een sterke groei gekend en telt momenteel 35 medewerkers. Het vorige kantoor en magazijn in Zonhoven was te krap geworden. Onze medewerkers hebben nu de beschikking over comfortabele bureaus en een voldoende groot magazijn. De nieuwe locatie geeft ons bovendien voldoende groeimarge met het oog op de toekomst. We zijn nog op zoek naar extra collega’s om ons team te komen versterken.

Insaver zoekt vooral collega’s voor productontwikkeling, technische ondersteuning, productmarketing en  het plaatsen van de installaties. Ook het team dat gericht is op de bedrijvenmarkt is op zoek naar bijkomend commercieel talent.

De strijd tegen de klimaatopwarming

Voor Luminus is de strijd tegen de klimaatopwarming een werk van elke dag. Het bedrijf wil zijn klanten helpen minder en slimmer te verbruiken. De energie die ze toch nog nodig hebben, produceert het bedrijf steeds meer op hernieuwbare wijze. Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus : « Onze missie bij Luminus, dat is samen volop inzetten op een groenere toekomst. Ik ben dan ook verheugd dat Insaver de laatste jaren een enorme groei gekend heeft. Het is het bewijs dat alsmaar meer particulieren en bedrijven zich engageren om hun CO2-uitstoot te verminderen door het plaatsen van isolatie en zonnepanelen en tegelijkertijd besparen op hun energiefactuur”.  

Alain Yzermans, burgemeester Houthalen-Helchteren: “Ik ben blij dat Insaver zich in Houthalen-Helchteren vestigt en zo onze bedrijfsdynamiek en visie op duurzaamheid versterkt.”

 

Brecht Snoeks

Communication Project Manager, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be