Investeren in windparken met coöperatieve Luminus Wind Together

Nieuwe uitgifte van aandelen voor 3 windparken

De cvba Luminus Wind Together lanceerde op 1 juli een nieuwe oproep tot inschrijving op aandelen in 3 windparken. Eerdere uitgiften kenden een groot succes. Luminus Wind Together lanceert nu een nieuwe schijf van aandelen ter waarde van 2 miljoen euro.

Een succesverhaal

Luminus Wind Together cvba is een coöperatieve die door Luminus in 2016 werd opgericht om burgers te betrekken bij de ontwikkeling van windenergieprojecten. Zij biedt hen zo de kans om te investeren in de in het kader van de klimaatverandering noodzakelijke vergroening en verduurzaming van de energieproductie.

Het doel van deze coöperatieve bestaat erin om een coöperatief kapitaal op te halen dat wordt geïnvesteerd in diverse hernieuwbare energieprojecten.

De eerste intekencampagne (in 2016 voor de windmolenparken van Berloz en Tessenderlo) was een groot succes. Nog in 2016 werd een tweede ronde gestart, opnieuw ten belope van 2 miljoen euro, voor de windmolenparken van Ciney en Puurs, daarna gevolgd door Lochristi en Floreffe.

Op 1 juli werd nu een nieuwe schijf van 2 miljoen euro gelanceerd voor windmolens in Eeklo, Geel-Laakdal en Héron.

Nieuwe windparken in Eeklo, Geel-Laakdal en Héron

De zes windturbines van Eeklo maken deel uit van het windlandschap Eeklo-Maldegem, met in totaal 20 turbines. De zes turbines zijn samen goed voor 36.000.000 kWh hernieuwbare energie per jaar en vermijden zo een CO2-uitstoot van 16.500 ton per jaar.

Het project in Geel-Laakdal met drie windturbines is het resultaat van een samenwerking met IOK, IOK Afvalbeheer en IVAREM. Ze produceren samen jaarlijks 12.000.000 kWh groene energie. De lokaal geproduceerde groene energie wordt gebruikt door de scheidingsinstallatie van IOK Afvalbeheer en IVAREM en vermijdt ruim 5.500 ton CO2-uitstoot.

Het windpark in Héron (in de provincie Luik, langs de E42) telt drie windturbines van elk 2,5 MW, waarvan de productie wordt geraamd op 18.000.000 kWh groene energie per jaar. Onlangs werd er ook een vergunningsaanvraag ingediend om dit windpark uit te breiden met drie bijkomende turbines.

Belangrijkste kenmerken van de intekening

De prijs voor een aandeel bedraagt 125 euro. Alle natuurlijke of rechtspersonen die in België verblijven of gevestigd zijn, kunnen intekenen. Wind Together beoogt een gemiddeld rendement van 4,4% van de nominale waarde van de aandelen, maar er is geen gegarandeerd minimumdividend. Er kan worden ingetekend op maximaal 24 aandelen, voor een totaalbedrag van 3000 euro. Zo kan een gezin van 4 (2 ouders en 2 kinderen) maximaal 4 maal  24 aandelen van 125 euro kopen.

Een burgerinvestering als symbool van het engagement van Luminus voor de planeet

Volgens Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus, past deze operatie perfect binnen de strategie van Luminus. “Als energieproducent willen wij een prominente rol spelen rol in de strijd tegen de klimaatverandering. Met Wind Together promoten wij hernieuwbare energieprojecten en een duurzaam en lokaal energieverbruik. Het succes van eerdere uitgiften toont aan dat mensen bereid zijn om bij te dragen tot de energietransitie,” zegt Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus.

Luminus investeert al meer dan 60 jaar in de productie van hernieuwbare energie. Vandaag is het bedrijf een belangrijke en onvermijdelijke speler voor windenergie in België. Eind 2019 zal Luminus de kaap van de  200 onshore windmolens met een gecombineerd vermogen van 500 MW overschrijden.

Peter Dercon

Head of External Communication a.i., Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be