Luminus biedt klanten live en tot op de euro inzicht in energieverbruik en capaciteitstarief

Luminus lanceert ‘Luminus EnergyControl Monitor’, een dienst die je via je digitale meter in real time toont hoeveel energie er wordt verbruikt. Het unieke aan deze nieuwe dienst is dat de klant live en zonder enige vertraging zelf zijn energieverslinders kan opsporen en energiepieken kan vermijden om een hoog capaciteitstarief te voorkomen. Een win-win voor zowel het klimaat als hun portemonnee.

Verbruikspieken vermijden

Sinds de invoering van het capaciteitstarief begin dit jaar hangt de berekening van de nettarieven deels af van de hoogste maandelijkse verbruikspiek. Hoe hoger die piek, hoe hoger het capaciteitstarief dat deel uitmaakt van de nettarieven op een energiefactuur. Dankzij ‘Luminus EnergyControl Monitor’ zien klanten op ieder moment hun verbruikspieken, kiezen ze zelf de gewenste maximale verbruikspiek en krijgen ze een melding wanneer deze bereikt wordt. Zo kunnen ze tijdig ingrijpen om hogere nettarieven te vermijden.

Live inzicht in energieverbruik

‘Luminus EnergyControl Monitor’ geeft de gebruiker in één oogopslag en zonder vertraging inzicht in zijn elektriciteit -en gasverbruik. Die ziet zo zelf hoeveel, en welk type toestellen, energie verbruiken op het moment zelf, of gedurende een bepaalde dag, week of maand. Zo kan hij zijn energieverbruik van dichtbij opvolgen en bijsturen, en ziet hij meteen zeer concreet het effect van zijn inspanningen.

Klanten met zonnepanelen krijgen een gedetailleerd inzicht in de energie die ze injecteren, de injectievergoeding die ze hiervoor van Luminus krijgen, én hoeveel energie ze van het net afnemen. Dit kan hen helpen om hun zelfconsumptie te optimaliseren door de energie die hun zonnepanelen opwekken slim te benutten en meteen zelf te verbruiken.

Beter inzicht op energiekosten

‘Luminus EnergyControl Monitor’ geeft het verbruik niet alleen in kWh (voor elektriciteit) of m3 (voor gas) weer, maar ook in euro én is gepersonaliseerd op basis van het energietarief van de klant. Het gaat over totaalbedragen, dus inclusief alle kosten zoals taksen. Zo is een afrekening nooit nog een verrassing.

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus: “Bij Luminus willen we onze klanten helpen minder en slimmer te verbruiken. We reiken hen daarom tools aan om hun verbruik op te volgen en bewuster om te gaan met hun energie, zonder in te boeten op hun comfort. Dat is zowel goed voor het klimaat als voor hun portemonnee.”

Koppeling digitale meter

‘Luminus EnergyControl Monitor’ werkt met een ‘dongle’, een klein apparaatje dat in de P1-poort van de digitale meter geplaatst wordt en de verbruiksinformatie van de klant in realtime verstuurt naar de Luminus Monitor App. Voor ‘Luminus EnergyControl Monitor’ wordt een eenmalige vergoeding van €24,99 en een kleine maandelijkse bijdrage van €2,95 gevraagd. Tot en met eind juni 2023 betaal je nu tijdelijk slechts €1,95 per maand. Luminus EnergyControl Monitor is beschikbaar voor klanten die in Vlaanderen wonen en over een digitale meter beschikken.

Brecht Snoeks

Communication Manager, Luminus

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be