Luminus-dochter Newelec zorgt voor versterking in energie-efficiëntie

Newelec gaat in zee met ERVAC, een onderneming gespecialiseerd in HVAC-regeling

Newelec, de Luikse onderneming die sinds 2017 deel uitmaakt van de Groep Luminus, zorgt met de overname van ERVAC, een onderneming uit Nessonvaux in de Provincie Luik gespecialiseerd in HVAC-regeling, voor versterking op het gebied van energie-efficiëntie.

Een belangrijke werkgever in de Provincie Luik

Newelec, dat volgend jaar zijn 35e verjaardag viert, blijft groeien. Vandaag telt Newelec 180 medewerkers op 3 sites (Luik, Manage en Brussel). Sinds 2017 maakt Newelec, dat is gespecialiseerd is in industriële elektriciteit en elektrotechniek en een volledige gamma van innovatieve energiediensten aanbiedt, deel uit van de Groep Luminus. Het bedrijf heeft sindsdien een forse groei gekend. Met de overname van de bvba ERVAC, meteen ook de eerste overname voor Newelec, zorgt de onderneming voor versterking die haar in staat zullen stellen om haar B2B-klanten te helpen om nog energie-efficiënter te worden en om hun energiefactuur te drukken.

ERVAC, een familiale onderneming die in 1980 werd opgericht door René Henrard, telt zo'n 20 medewerkers op 2 sites, nl. Nessonvaux en Huldange (Ervac Lux in het Groothertogdom Luxemburg). ERVAC is actief op het vlak van HVAC-regeling (Heating, Ventilation en Airconditioning) en industriële elektriciteit. Zowel in de industrie als bij openbare instellingen (scholen en administraties) kan zij mooie referenties voorleggen. Daarnaast telt de onderneming ook heel wat klanten in de voedingsmiddelenindustrie. Het voorstel van Luminus werd enthousiast onthaald door de familie Henrard die samen met de Directie van Luminus aan het roer blijft om deze nieuwe fase in de ontwikkeling van de onderneming en de uitbouw van haar activiteiten in goede banen te leiden.

Ervaring en flexibiliteit

Newelec beheerst alle technische aspecten, van engineering en de installatie en het onderhoud van hoog-, midden- en laagspanningsinstallaties tot de analyse en het beheer van de kwaliteit van het netwerk. De onderneming biedt efficiënte oplossingen die het mogelijk maken om de energiekosten te drukken.

Christophe Leclercq, Directeur van de groep Newelec: "Het programmeren en de regeling van een HVAC-installatie hebben, net als het onderhoud ervan,  een onmiddellijke en verregaande impact op niet alleen het energieverbruik van onze klanten, maar ook op de levensduur en de betrouwbaarheid van de systemen. De specifieke expertise op het vlak van regeling van de hooggekwalificeerde technici van ERVAC is dan ook een echte toegevoegde waarde die ons in staat zal stellen om ons pallet aan diensten verder uit te breiden en om nog sneller te groeien."

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus: "Met Newelec  en met de expertise die wordt ingebracht door ERVAC, kunnen wij Waalse en Brusselse ondernemingen helpen om hun energieverbruik te drukken en meteen ook zo hun energiefactuur te verminderen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dankzij de expertise van ERVAC zal Newelec verder kunnen groeien en zal het zijn dienstenaanbod kunnen uitbreiden en afstemmen op de noden van hun B2B-klanten."

Peter Dercon

Head of External Communication a.i., Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be