Luminus en BMW maken elektrisch rijden nog groener en eenvoudiger

BMW Group Belux en Luminus kondigen vandaag een strategische samenwerking aan waardoor eigenaars van elektrische en plugin-hybride wagens eenvoudig hun BMW of Mini kunnen opladen met in België opgewekte groene stroom. Dankzij de samenwerking worden alle producten en diensten voor elektrische mobiliteit op één plaats aangeboden waardoor de klant van een zorgeloze ervaring kan genieten.

Luminus en BMW, een samenwerking voor een CO2 neutrale toekomst

Een elektrische of plugin-hybride auto wordt tijdens zijn levensduur groener door dat de elektriciteit, nodig om de batterij op te laden, alsmaar meer duurzaam wordt opgewekt. En daar willen Luminus en BMW op inspelen om de transitie naar een CO2-neutrale toekomst nog te versnellen. De BMW of MINI dealer zal voortaan bij de aankoop van een elektrische of plugin-hybride wagen onmiddellijk de Luminus laadinfrastructuur kunnen aanbieden, gekoppeld aan een groen energieleveringscontract, waarbij gegarandeerd wordt dat de stroom in België geproduceerd werd, tot zelfs een zonnepaneleninstallatie om de klant toe te laten zijn eigen elektrische wagen van eigen groene stroom te voorzien. Tot slot krijgen de klanten dankzij de Luminus laadpas toegang tot het openbaar laadnetwerk, ofwel 150.000 laadpunten in Europa waarvan 1.300 in België.

Ook een onestopshop voor bedrijven

Daarnaast bieden Luminus en BMW ook voor bedrijven, die hun wagenpark willen elektrificeren een totaaloplossing aan. Luminus kan hen onder meer helpen door (snelle) laadpunten te installeren en biedt eveneens een slim platform aan dat de werkgever toelaat het energieverbruik van zijn vloot te monitoren. Tevens heeft Luminus ook een oplossing om de vergoeding te berekenen waarop een werknemer recht heeft wanneer hij zijn firmawagen thuis oplaadt. Op die manier wordt gezorgd voor een geïntegreerd aanbod met een grote transparantie naar total cost of ownership doorheen de gebruiksduur van de wagen.

Eddy Haesendonck, President & CEO BMW Groep Belux: “BMW Group dankt zijn leiderschap in de Dow Jones Sustainability Index als meest duurzame autofabrikant ter wereld aan zijn totaalbenadering. Enerzijds zullen we tegen 2023 liefst 25 deels of volledig elektrische modellen aanbieden, waarvan 13 volledig elektrisch. Anderzijds bekommeren we ons ook om het gebruik van de wagens tijdens de levenscyclus. Dat onze dealers in hun rol van mobility advisors de klant – privé en professioneel - begeleiden naar duurzame laadoplossingen met groene stroom, is een integraal onderdeel van die aanpak. Het ontbreken van een geschikte duurzame laadoplossing voor thuis – met scheiding van kosten tussen werk en privé - is vandaag voor veel automobilisten nog een drempel, die we dankzij dit partnerschap met Luminus nu wegwerken.”

Grégoire Dallemagne, CEO Luminus: “Deze samenwerking met BMW Belux kadert volledig in onze strategie om de Belgen te helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen. De BMW en MINI klant heeft voortaan één aanspreekpunt, Luminus, die in staat is om te voldoen aan al zijn behoeften met betrekking tot elektrische mobiliteit gaande van de installatie van een laadpunt, een groen stroomcontract of een zonnepaneleninstallatie, een laadpas die toegang geeft tot het openbaar laadnetwerk tot het verlenen van extra diensten. Zo bouwen we samen aan een CO2-neutrale toekomst”.

Over BMW Group

De BMW Group is met haar merken BMW, MINI, Rolls-Royce en BMW Motorrad de voornaamste constructeur ter wereld van premium-wagens en motorfietsen en aanbieder van hoogstaande financiële diensten en mobiliteitsdiensten. Het BMW Group productienetwerk omvat 31 productie- en montagevestigingen in 15 landen en de onderneming beschikt over een wereldwijd verkoopnet met vertegenwoordigingen in meer dan 140 landen.

In 2019 behaalde de BMW Group een wereldwijde verkoop van meer dan 2,5 miljoen wagens en meer dan 175.000 motorfietsen. Het resultaat voor belastingen in het boekjaar 2019 bedroeg €7,1 miljard, de omzet €104 miljard. Op 31 december 2019 telde de onderneming wereldwijd 126.016 werknemers.

Langetermijndenken en verantwoordelijk handelen waren altijd al de basis van het economisch succes van de BMW Group. De onderneming heeft ecologische en sociale duurzaamheid over de volledige productieketen, uitgebreide productverantwoordelijkheid en een duidelijk streven naar zuinig omgaan met grondstoffen vast in haar strategie verankerd.

Nico De Bie

Head of External Communications, Luminus

Jeroen Lissens

Head of Corporate Communications, BMW Group Belux

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be