Luminus en Essent ondertekenen een akkoord over de overname van Essent Belgium door Luminus

Gezamenlijk persbericht

Luminus NV en Essent NV hebben vandaag een overeenkomst ondertekend met betrekking tot de overname door Luminus van 100% van Essent Belgium, gas- en elektriciteitsleverancier in België.

Met deze overname zet Luminus haar ontwikkelingsstrategie in België voort. Essent Belgium is een dochteronderneming van Essent NV en de 5e grootste gas- en elektriciteitsleverancier in het land met 520.000 POD's*. De overname omvat eveneens Aralt, een in Hasselt gevestigde dochteronderneming van Essent Belgium, die gespecialiseerd is in de installatie en het onderhoud van fotovoltaïsche panelen. De transactie zal worden voltooid nadat de gebruikelijke opschortende voorwaarden zijn opgeheven en de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten is verkregen.

Tot de afronding van de transactie, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021, blijven beide ondernemingen onafhankelijk en normaal opereren. Voor de klanten van Essent Belgium en Luminus verandert er niets: de voorwaarden van hun contracten en contactpersonen blijven ongewijzigd.

Dankzij deze transactie kan Luminus haar positie als nummer 2 op de Belgische energiemarkt versterken. Het marktaandeel stijgt tot een kwart.

Op langere termijn zullen Essent Belgium-klanten kunnen genieten van aantrekkelijke gas- en elektriciteitsleveringsaanbiedingen en een reeks nieuwe diensten die hen zullen helpen hun energieverbruik en ecologische voetafdruk te verminderen.

Deze overname zal Luminus in staat stellen haar prestaties en efficiëntie te verbeteren en zo haar klanten een kwaliteitsservice te bieden en hen te helpen hun CO2-uitstoot te verminderen op een steeds concurrerender markt.

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus: "Ik ben erg blij met deze overname, die Luminus in staat stelt haar positie te versterken om haar klanten beter te ondersteunen bij de energietransitie. Deze overname zal ons toelaten onze strategische ontwikkeling te versnellen en te bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst waarbij bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten.”

“We hebben ons de voorbije jaren als Essent Belgium bewezen als een sterk en veerkrachtig team dat kan inspelen op veranderende tijden in een uitdagende markt. Om verder het verschil te kunnen maken hebben we niet alleen durf en veerkracht nodig maar ook de juiste partner. De overname door Luminus, de tweede grootste speler op de Belgische markt, biedt de medewerkers van Essent Belgium een opportuniteit om verder te bouwen aan het toekomstige energielandschap. Voor Essent Belgium is dit een goede overeenkomst, met de juiste partner op het juiste moment. Luminus is toonaangevend in duurzame energie in een markt die steeds uitdagender wordt. Het is een speler die net als Essent Belgium de ambitie en de wil heeft om te blijven innoveren en evolueren”, verklaart Pierre Pignolet, CEO van Essent Belgium.

 

 

Over Essent

Essent staat voor optimisme in een markt die continu beweegt. Essent levert in België elektriciteit, aardgas en vernieuwende energiediensten aan consumenten en bedrijven. 300 enthousiaste medewerkers zetten zich elke dag in om grote en kleine oplossingen te bieden die het leven van onze klanten comfortabeler maken.

We maken deel uit van de E.ON-groep, één van de grootste Europese energiebedrijven met circa 50 miljoen klanten in onder andere Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Nederland en België.

Nico De Bie

Head of External Communications, Luminus

Marlies Van Overstraeten

Senior Communication Consultant, Essent

Sofie Bockaert

Communication Manager a.i., Essent

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be