Luminus en Nissan maken elektrisch rijden nog duurzamer

Elektrisch rijden wint almaar aan populariteit en is een van de oplossingen in de strijd tegen de klimaatverandering. Zeker wanneer elektrische wagens geladen worden met 100% groene stroom. Luminus en Nissan slaan daarom in België en Luxemburg de handen in elkaar. Luminus biedt de eigenaars van een elektrische Nissan voortaan een geïntegreerde laadoplossing aan met 100% groene Belgische stroom.

 

Geïntegreerde laadoplossing

Nissan dealers zullen voortaan bij de verkoop van een elektrische Nissan onmiddellijk een geïntegreerde laadinfrastructuur van Luminus kunnen aanbieden. Dit aanbod kan gekoppeld worden aan een contract voor de levering van 100% groene Belgische stroom. Hiermee is de Nissan bestuurder zeker dat zijn elektrische wagen nog duurzamer rijdt. Daarnaast biedt Luminus ook de installatie van zonnepanelen aan, waarmee de bestuurder zijn groene energie zelf thuis kan produceren. Tot slot hebben de Nissan rijders dankzij de Nissan Charge laadpas ook toegang tot een openbaar netwerk, ofwel 220.000 laadpunten in Europa waarvan 2.500 in België en Luxemburg. De Nissan klant kan vanaf nu rekenen op professionele ondersteuning van zijn dealer en Luminus voor duurzame mobiliteit, met betrekking tot elektrische mobiliteit.

Een oplossing op maat van de bestuurder

Het maakt niet uit of de eigenaar van de elektrische wagen in een appartement of in een huis woont, net zijn eerste elektrische wagen heeft gekocht of al jaren elektrisch rijdt. Dankzij de samenwerking tussen Nissan en Luminus kan de eigenaar kiezen uit een aanbod op maat. Het bestaat uit volgende mogelijkheden

  • Basic: een oplossing voor klanten die wel nood hebben aan een gedeelde facturatie voor het laden, maar geen laadpaal bij hun thuis kunnen installeren.
  • Comfort: voor klanten die een eigen elektrische laadpalen met wisselstroom wensen, maar geen nood hebben aan “load management” (het proces dat instaat voor de optimale spreiding van het beschikbare vermogen over verschillende locaties.)
  • Smart: Voor klanten die een slimme laadpaal willen met allerhande functies (load management, gedeelde facturatie,..)

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus: “Ik ben enorm verheugd over ons partnership met Nissan Belux. Een elektrische wagen heeft een rendement dat driemaal hoger is dan een wagen met een verbrandingsmotor. Bovendien is elektriciteit de enige energie die op grote schaal CO2-neutraal gemaakt kan worden. Elektrisch rijden en bij uitbreiding elektriciteit is dus de weg vooruit. Het partnership met Nissan Belux past dan ook perfect in onze strategie om samen met onze klanten te bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst, waar bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit, innovatieve diensten en oplossingen.”

Deze strategische samenwerking met Luminus past volledig in Nissans langetermijnstrategie voor een duurzamere mobiliteit. Dit uit zich onder andere in de elektrificatie van het gamma en in het voornemen om over de gehele levenscyclus van haar producten CO2-neutraal te zijn. ”, zegt Charbel Abi Ghanem - Country Director Nissan Belux.  “Nissan heeft een rijke geschiedenis op het vlak van elektrische voertuigen en blijft zich inzetten voor elektrische mobiliteit en toewerken naar een duurzamere toekomst.

Brecht Snoeks

Communication Project Manager, Luminus

Melvin Keuter

Communications Director, Nissan Belux

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be