Luminus installeert zonnepanelen bij ArcelorMittal Ringmill

Luminus installeerde onlangs 792 zonnepanelen op de site van ArcelorMittal Ringmill in Seraing. De groene energie zal voor 100% door het bedrijf zelf worden verbruikt.

De ambities van ArcelorMittal op het vlak van kwaliteit en ecologie

Als filiaal van de Groep ArcelorMittal, de wereldleider in productie en verwerking van staal, is ArcelorMittal Ringmill (AMR) gespecialiseerd in de productie en thermische behandeling van producten van de rondwalserij. Dankzij zijn efficiënte organisatie, zijn knowhow en de zorgvuldige selectie van zijn leveranciers is AMR in staat zijn klanten een constante kwaliteit van zijn producten te garanderen. Het bedrijf ziet er ook op toe dat de strengste milieunormen worden nageleefd. Frédéric Grobet, co-algemeen directeur bij ArcelorMittal Ringmill: “Voor de directie van AMR is respect voor het milieu een fundamentele en permanente zorg.  De beslissing om zonnepanelen op onze daken te plaatsen is dan ook een logisch gevolg hiervan.”

 

Eco-efficiëntie ten dienste van de consument

Dauvister, een filiaal van Luminus gespecialiseerd in zonnepanelen en gevestigd in Francorchamps, voerde deze installatie uit. De 792 panelen hebben een totale oppervlakte van 1.400 m² en zijn samen goed voor een vermogen van 249 Kwc. Sinds begin september voorzien ze de site van ArcelorMittal Ringmill in Seraing van energie. De zonnepanelen zullen 210 MWh groene stroom per jaar produceren, waarmee de uitstoot van 43 ton CO2 wordt vermeden. ArcelorMittal Ringmill zal de geproduceerde groene energie volledig zelf verbruiken.

 

Stéphane Dauvister, CEO van Dauvister: “Dauvister heeft AMR geholpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen. We deden hiervoor een beroep op de technische expertise van onze ingenieurs om  de beste technische oplossing uit te werken, met als doel zo veel mogelijk groene energie te produceren in functie van het verbruiksprofiel van de onderneming. Dankzij onze ervaring is Dauvister in staat om fotovoltaïsche installaties, gekoppeld aan de nieuwste technologieën, te ontwerpen, te plaatsen en te onderhouden met het oog op een gegarandeerd rendement.”

 

Voor de financiering opteerde AMR voor het derde-investeerdersmechanisme. Deze formule stelt een bedrijf in staat om zonnepanelen te installeren zonder de eigen middelen aan te spreken. De derde investeerder – in dit geval Luminus – staat in voor de financiering en het onderhoud van de installatie. Hij ontvangt een jaarlijkse huur alsook groenestroomcertificaten gedurende 10 jaar.

 

De strategie van Luminus: zijn klanten helpen om minder en beter te verbruiken

“De bescherming van de planeet is een dagelijkse zorg voor Luminus”, bevestigt Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus. “Dit project kadert volledig in onze strategie om onze klanten energie-efficiënte oplossingen aan te bieden om hen te helpen minder te verbruiken en op die manier de klimaatverandering tegen te gaan. We zijn trots dat we AMR kunnen bijstaan met deze zowel economische als ecologische (of eco-logische) investering!”

Martine Moreau

Communication Manager

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be