Luminus kondigt de afronding van de overname van Essent Belgium aan

Op 5 februari 2021 hadden Luminus en Essent de ondertekening aangekondigd van een akkoord met betrekking tot de overname door Luminus van 100% van Essent Belgium, een gas- en elektriciteitsleverancier in België. Luminus rondde de overname vandaag af, nadat het van de Europese Commissie de goedkeuring kreeg zonder voorwaarden conform de procedure met betrekking tot concentraties.

Dankzij deze overname zet Luminus haar groeistrategie in België verder en versterkt het haar positie als nummer twee op de Belgische energiemarkt.

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus : Ik ben enorm blij dat deze overname is afgerond. Luminus en Essent Belgium versterken zich zo om samen te bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst waar bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten.”  

Pierre Pignolet, CEO van Essent Belgium : De overname door Luminus, de tweede grootste speler op de Belgische markt, biedt de medewerkers van Essent Belgium de kans om verder te bouwen aan het toekomstige energielandschap, en aan de klanten van Essent Belgium de kans om de weg in te slaan van de energietransitie. Luminus is toonaangevend op vlak van duurzame energie in een markt die steeds meer uitdagingen kent. Het is een speler die net als Essent Belgium de ambitie en de wil heeft om te blijven innoveren en evolueren.”

Over Essent  

Essent staat voor optimisme in een markt die continu beweegt. Essent levert in België elektriciteit, aardgas en vernieuwende energiediensten aan consumenten en bedrijven. Ongeveer 150 enthousiaste medewerkers zetten zich elke dag in om grote en kleine oplossingen te bieden die het leven van onze klanten comfortabeler maken.  

We maken deel uit van de E.ON-groep, één van de grootste Europese energiebedrijven met circa 50 miljoen klanten in onder andere Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Nederland en België. 

Nico De Bie

Head of External Communications, Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be