Luminus lanceert "Luminus Energy Benefit": fiscaal voordelige groene stroom

Luminus lanceert een aanbod voor werknemers van deelnemende bedrijven, waarbij zij een deel van hun elektriciteitsfactuur fiscaal voordelig kunnen laten betalen door hun werkgever. Ze ontvangen zo een fiscaal voordeel tot 500 euro, afhankelijk van hun energieverbruik.

Luminus Energy Benefit

Dankzij Luminus Energy Benefit kunnen werkgevers hun werknemers de mogelijkheid bieden om hun flexibele verloning te gebruiken om hun elektriciteitsfactuur te betalen. Een win-win voor beide partijen. Werkgevers verhogen de aantrekkelijkheid van hun salarispakket zonder extra kosten en werknemers kunnen een fiscaal voordeel behalen tot € 500 per jaar, afhankelijk van hun verbruik. Bovendien besparen ze op hun energiefactuur dankzij de competitieve prijs en verlagen ze hun CO2-voetafdruk dankzij de 100% groene Belgische stroom van Luminus.

Het fiscaal kader om energie als fiscaal voordeel aan te bieden werd goedgekeurd. De sociale secretariaten Attentia, SD Worx en Partena Professional bieden Luminus Energy Benefit nu al aan aan de medewerkers van hun aangesloten bedrijven. Zo genieten hun medewerkers van een extralegaal energiebudget. Mooi meegenomen nu hun elektriciteitsverbruik mogelijks stijgt na bijvoorbeeld de aankoop van een elektrische wagen of elektrische fiets.

Wij zijn blij om dit innovatief en actueel voordeel als oplossing aan onze klanten te kunnen aanbieden dankzij Luminus. Met de opkomst van het hybride werken, waarbij blijvend frequent getelewerkt zal worden,  zijn wij ervan overtuigd dat dit zowel voor werkgevers als werknemers een mooie win-win kan zijn om dit via een plan flexibel verlonen aan te bieden aan medewerkers”, aldus Mirabel Hoys, directeur HR consulting bij Attentia.

#next, de innovatie-incubator van Luminus

Luminus Energy Benefit is ontstaan uit #next, het innovatieplatform van Luminus. Het concept werd bedacht door enkele medewerkers van Luminus die de tijd en middelen kregen om hun project gedurende enkele maanden uit te werken binnen de #next incubator. Hieruit ontstonden ook al Lumifix, de online depannagedienst voor verwarmingsinstallaties, Bolt, de alternatieve energieleverancier waarmee je groene, lokale energie van lokale producenten krijgt, bcheck dat inzet op artificiële intelligentie en het Internet of Things om problemen met verwarmingsketels te voorspellen en energie.be, de stabiele prijsbreker op de Belgische energiemarkt.

Bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus : “Met Luminus Energy Benefit bieden we enkel 100% groene energie aan van Belgische oorsprong mét scherpe prijzen. Zo kunnen werkgevers hun medewerkers helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen en te besparen op hun energiefactuur. Dit past perfect binnen onze missie, die erin bestaat te bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst waar bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten.”

 

 

Brecht Snoeks

Communication Project Manager, Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be